Louisiana Literature 2018 // mit program

Igen i år valfarter de danske læsere til Louisiana Kunstmuseum i Humlebæk den 23.-26 august for at tilbringe fire dage mellem skulpturer, malerier og store værker, og for at fordybe sig i litteraturen og møde danske og udenlandske forfattere. Jeg glæder mig til endnu engang at deltage – jeg var med sidste år og ELSKEDE det. Roen, kunsten, naturen. Louisiana er de perfekte rammer om en litterær festival.

I år er det især disse forfattere, som jeg ser frem til at høre: Delphine de Vigan (FR), Domenico Starnone (IT), Morten Pape (DK), Merete Pryds Helle (DK), Leonora Christina Skov (DK), Thomas Korsgaard (DK), Sally Rooney (IR) og Knud Romer (DK). Og hvad glæder jeg mig så mest til? Det må uden tvivl være de internationale, store navne, som jeg ikke lige har muligheden for at møde til hverdag. Franske Delphine de Vigan har opnået international anderkendelse for sit forfatterskab, særligt med bestsellerromanerne Alt må vige for natten og Baseret på en sand historie, som jeg var meget begejstrede for, og italienske Domenico Starnone er netop udkommet på dansk på GRIF Forlag med romanen Drilleri, og så siges det i øvrigt, at han er den mandlige del bag pseudonymet Elena Ferrante. Alene af den grund er jeg jo nødt til at møde ham!

Jeg deltager desværre kun lørdag og søndag, men jeg får heldigvis mulighed for at møde Delphine de Vigan, som nok er den største og primære grund til, at jeg deltager i år, foruden den generelle skønne stemning, kunst og naturomgivelser, festivalen tilbyder.

Her følger mit program:
LØRDAG
12.00: Delphine de Vigan (parkscenen)
16.00: Domenico Starnone (parkscenen)
15.15: Thomas Korsgaard (villascenen)

SØNDAG
12.00 Merete Pryds Helle og Leonora Christina Skov (parkscenen)
14.30: Morten Pape (villascenen)
15.45: Vita Andersen (koncertsalen)
16.00: Knud Romer (parkscenen)
16.00: Sally Rooney (vestscenen)

Du kan se hele programmet lige HER.

Skal du til Louisiana Literature i år, og hvad glæder du dig til at opleve?