Anmeldelsespolitik

Genrer
Jeg anmelder ærligt alle genrer, men specialiserer mig inden for biografier, kvindelitteratur, historisk fiktion, samtidsromaner, lyrik, erotik, time-slip-novels og virkelighedslitteratur/autofiktive værker.

Forlag og samarbejde
Jeg modtager gerne bøger til anmeldelse (KUN FYSISKE) af forfattere og forlag, der ønsker en faglig, ærlig og grundig anmeldelse af en given bog. Jeg samarbejder med flere danske forlag som Gyldendal, Politikens Forlag, Lindhardt og Ringhof, People’s Press, Harper Collins Nordic, Rosinante & Co., Flamingobooks og TURBINE forlaget. Alt samarbejde mellem bloggen og forlagene er FRIVILLIGT og GRATIS. Dvs. jeg modtager ikke penge for at anmelde en bog eller omtale et event, en problemstilling eller en tendens i litteraturen. Jeg er her for jer, mine læsere. Ikke for forlagene eller boghandlerne eller forfatterne, som sådan.

Bedømmelser ★★★★★/☆
Jeg benytter mig af en karakterskala i form af stjerner, hvor fem er det højeste, der gives for den fuldstændig overvældende og fantastiske præstation. En bog som tager mig med storm, hvor siderne vender sig selv, en bog som er umulig at lægge fra sig, og som overholder mine faglige krav om velfungerende plot, handling, spænding, persongalleri, fortællerstemmer, poetisk sprog og ikke mindst eksperimenteren/nye måder at fortælle på. Jeg anvender fem stjerner efter GoodReads, og ikke seks stjerne som de landsdækkende aviser, men vil fra 2018 af tydeliggøre i alle anmeldelser, hvor mange ud af hvor mange stjerner, en bog har fået. Fx fire ud af fem stjerner således: ★★★★☆

Ny anmeldelsespolitik i hht. markedsføringsloven pr. 1. juli 2017
Siden jeg startede bloggen i 2016, har det fungeret således, at jeg uopfordret eller på efterspørgsel har modtaget gratis bøger fra diverse danske forlag. Det har altid været markeret i anmeldelserne øverst, hvor jeg fik mit anmeldereksemplar fra. Det har i bund og grund betydet: jeg har modtaget en gratis bog, som jeg selv har bestemt/bestemmer, om jeg vil anmelde, og hvoraf anmeldelsens udfald er subjektivt og fuldstændig min egen holdning til bogen. Alt mit arbejde her på bloggen er GRATIS, også forfatterinterviews, reportager og andre omtaler, og jeg har ligeså aldrig fået penge for at anmelde en bog eller et arrangement. Det er også vigtigt at påpege, at jeg aldrig har oplevet, at et forlag beder om en god anmeldelse, de lægger derimod altid vægt på, at vi som bogbloggere giver vores ærlige mening, og jeg har da også af flere omgang givet bøger både ris og ros og få stjerner. At de fleste af mine anmeldelser er positive hænger simpelthen sammen med, at jeg oftest modtager og anmelder bøger inden for mine yndlingsgenrer/forfatterskaber. Det er altså tilfældigt.

Grundet den ny markedsføringslov er vi som bogbloggere nødt til at markere tydeligt i starten af vores indlæg/anmeldelse, “hvorvidt det er reklame, sponsoreret eller annonce”. Før i tiden så mine anmeldelser altid således ud:

Titel: Dage uden sult. Forfatter: Delphine de Vigan. Sider: 149 sider. Forlag: People’s Press. Udgivelsesår: 2017. Anmeldereksemplar: People’s Press ★★★★

Fra dags dato vil de stadig se sådan ud i opsætning, men jeg vil markere hvert indlæg med REKLAME for at være på den sikre side, som Amanda Emma også skriver i sit indlæg. Det er en lidt træls, men nødvendig, konsekvens af de nye markedsføringsregler, og jeg bryder mig ikke om ordet reklame, da det for mig er negativt og koblet sammen med, at en blogger får penge for at sige noget godt om et produkt. Så selvom der fra nu af vil stå reklame på mine anmeldelser, så betyder det egentligt det samme som hidtil: at jeg har modtaget en gratis bog(gave), som jeg har valgt at anmelde. Det sker ind imellem, at jeg anmelder bøger, som jeg selv har købt, og det vil fremgå i starten af indlægget, som det altid har gjort, under ‘anmeldereksemplar’, hvor der i det tilfælde, at bogen er fra min egen bogreol vil stå: Anmeldereksemplar: litfix.dk.

UPDATE: Jeg har slået koldt vandt i blodet. Læs mit indlæg MARKEDSFØRINGSLOVEN REVISITED

Yours Sincerely,