Anmeldelse: Villa Havbrise af Caroline Säfstrand

Titel: Villa Havbrise. Forfatter: Caroline Säfstrand. Sider: 359. Forlag: Strawberry Forlag. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Strawberry Forlag ★★★☆☆

“Inden Sophie går ind i huset, tager hun en dyb indånding for at samle kræfter til arbejdet, der venter. Rive tapet ned igen. Denne gang i den store salon. Bare tanken gør hende træt. Hun kan finde på de første hundrede ting, hun hellere vil. Samtidig ved hun, at hun bliver nødt til at gøre det. Der sker noget i huset, når de kradser i overfladen. Hun kan mærke det om aftenen, når hun går ind og lægger sig. Hvordan Marit og Margaretas sjæl bliver vakt til live. Hvordan de trygler hende om at fortsætte med at vække huset af tornerosesøvnen”.

Badehotellet møder The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Villa Havbrise er den perfekte sommerroman at forsvinde ind i.

Villa Havbrise af svenske Caroline Säfstrand er en hyggelig og let roman – dog med en spændende hemmelighed, der driver plottet frem.

Sofie bor i Berlin men må rejse hjem til den svenske vestkyst og familiehotwllet Villa Havbrise, da moren Mona dør. Mona efterlader huset til Sophie, som egentlig helst vil sælge det, men hun beslutter sig for at sætte det i stand først og averterer efter gratis håndværkerhjælp. Inden længe bor Isak, Martin og katja i huset sammen med Sophie, og selvom gun ønsker ikke at kende dem, er det noge tvært umuligt, når man bor så tæt. Alle bærer de på hemmeligheder. Hvorfor er de alle endt i Villa Havbrise?

Ved siden af Villa Havbrise i nabohuset bor den døve Ellla, som hele sit liv har passet haven og kendt familien, tilbage fra Oldemor Margaretas tid. Ella bærer på en mørk hemmelighed om Sophie. Skal hun fortælle den eller tage den med sig i graven?

Jeg var godt underholdt fra første side og det var den perfekte roman at have med mig på sommerferie i Sverige, selvom den var til den lidt lette side og en del forudsigelig. Slutningen var måske lidt abrupt og hurtigt afsluttet, men alt i alt en sød og hyggelig roman, præcis som forsiden og bagsideteksten lover.

Anbefales til alle der elsker en god feel-good-roman med lidt familiedrama og hemmeligheder. Og til dem der nyder at tjekke ind på Badehotellet, det her føles lidt som den svenske udgave.