Litfix anbefaler: de bedste boghandler og antikvariater i Danmark

Den trykte bog overlever mennesket, hvilket vi ser hos antikvarboghandlere, hvor bøgerne er på mellemrejse mellem hjem og læsere gennem tiden.

Anette Leonora Andersen, Læseglæde & læsefællesskaber

Kender du ikke fornemmelsen? Duften og stemningen? Når du træder ind blandt gamle bøger, tusindvis af historier, ældgamle samlinger, bøger, der har gået i arv, som er blevet købt og solgt, foræret og doneret. Jeg taler selvfølgelig om følelsen af at træde ind i en unik lille boghandel eller et gammelt antikvariat. Og det er vi flere, der nyder. Så derfor dette lille indlæg, hvor jeg deler nogle af mine yndlings antikvariater, genbrugsbutikker og boghandler i hele landet. Nederst finder du en liste med steder, jeg ikke selv har besøgt, men som mine læsere anbefaler. Jeg håber, at du bliver inspireret til at besøge nogle af dem. P.S. Behøver jeg at sige, at jeg med det samme forelskede mig i den by jeg bor i, da jeg så, at de havde et antikvariat?

Vangsgaards Antikvariat (København)

Jeg har besøgt antikvariatet flere gange og der er altid gode tilbud og en masse fantastisk litteratur at gå på jagt i. Hyldemeter med antikke bøger, fine gamle udgaver, nyere litteratur, alt inden for skøn og krimi. Børnebøger, kunstbøger, faglitteratur. Kan varmt anbefales.
Adresse: Fiolstræde 34, 1171 København (HER)

Genbrugshallerne (Odense)
Genbrugshallerne på Rødegårdsvej i Odense er bestemt et besøg værd. Og ikke kun for bøgernes skyld. Hallerne er fyldt med genbrug lige fra store møbler til mindre ting og er et miskmask af en masse forskellige udstillere/sælgeres boder. Der er virkelig meget og mange habile bogsamlinger imellem. Især har jeg fundet mange fine børnebøger derude.
Adresse: Rødegårdsvej 182, 5230 Odense (HER)

Danmission ved Skibhusvej (Odense)


En genbrugsbutik jeg har besøgt meget, da jeg boede i min første lejlighed i Odense på Buchwaldsgade. Der er en meget stor og fin bogsamling. Både tungere litteratur-kunst og andet men også mange krimier, generel skønlitteratur og ikke mindst børnebøger.
Adresse: Thriges Plads 1, 5000 Odense C (HER)

Tallerup Antikvariat (Tommerup Stationsby)

En af grundende til, at jeg forelskede mig i min hjemby. Der ligger det fineste lille antikvariat, med den der ældgamle duft af bøger, smalle gange og høje reoler der bugner med litteratur. Her kan du finde det meste. Jeg har især købt mange Tove Ditlevsen og Dea Trier Mørch bøger.
Adresse: Tallerupvej 19, 5690 Tommerup Stationsby (HER)

Kjærs Bøger (Odense)
Den fineste lille boghandel midt i Odense by. Her er der især mange gode børnebøger men også skønlitteratur og nyheder.
Adresse: Klaregade 3, 5000 Odense (HER)

Lilleskov Teglværk Museum og Genbrug (Tommerup Stationsby)

Endnu en af grundende til, at jeg elsker min lille by. På Lilleskov Teglværk Museum er der også en genbrugsbutik med møbler, antikviteter og alt hvad hjertet begærer. Plus en stor bogsamling. Her har jeg især fundet mange gode børnebøger fx Astrid Lindgren.
Adresse: Lilleskovvej 69, 5690 Tommerup Stationsby (HER)

Bogby Langeland (Tranekær)

Jeg har besøgt Bogbyen på Langeland to gange, altid når vi er i sommerhus derovre, og jeg elsker at besøge det sted. Det ligger på en stor gammel herregård med lade, hvor der er fyldt med antikke ting og hvor hele tredjesalen, helt oppe under loftet, bugner med bøger. Blandet skønlitteratur, børnebøger, magasiner, ældre leksikoner og opslagsværk og meget mere.
Adresse: Lejbøllegårdvej 23, 5953 Tranekær (HER)

Fyns Antikvariat (Odense)

Jeg besøgte først for nyligt dette antikvariat, men er ofte gået forbi og har haft lyst. I vinterferien blev det endelig en realitet. Et stort antikvariat fyldt med bøger, hvor jeg fandt næsten alt det, jeg ledte efter. Finder du ikke, hvad du søger på hylderne, så spørg endelig. De har et stort lager også.
Adresse: Østre Stationsvej 43, 5000 Odense (HER)

Røde Kors (Tommerup Stationsby)
Endnu en lille genbrugsbutik i min by. Fyldt med alt fra tøj til møbler til dekoration og et par hyldemeter med bøger. Her har jeg blandt andet fundet lidt forskelligt Tove Ditlevsen. Bestemt et besøg værd, hvis du er på disse kanter.
Adresse: Tallerupvej 29, 5690 Tommerup Stationsby (HER)

Ingstrup Bogby (Løkken)

Da jeg var på påskeferie i Løkken for nogle år siden anbefalede flere mig at besøge Ingstrup Bogby. Der kunne jeg selvsagt bruge mange timer. Bogbytteskabe og et kæmpe antikvariat fyldt med bøger. Her fandt jeg meget godt. Kan varm anbefales.
Adresse: Hovedgaden 46, 9480 Løkken (HER)

Akademisk Antikvariat (Odense)

Jeg besøgte antikvariatet her for første gang for nogle måneder siden, da jeg ledte efter en bog til vores læseklub. Jeg fandt den dog ikke lige, men der var massevis af andre bøger. Lille, hyggelig butik med alt hvad et boghjerte begærer.
Adresse: Klaregade 27, 5000 Odense C (HER)

Folkekirkens Nødhjælp Genbrug (Tommerup Stationsby)
Endnu en butik med lidt bøger i min hjemby. Ikke det største udvalg, men du kan godt finde lidt guld her. Og til virkelig fair priser.
Adresse: Tallerupvej 27, 5690 Tommerup Stationsby (HER)

Boghandler, antikvariater og genbrug, jeg ikke selv har besøgt men som mine læsere anbefaler: 

Bjørns Antikvariat (København)

Røde Kors (Fredericia)

Bogart (Holbæk)

Løves Bog og Vincafé (Aarhus)

Røde Kors på Fælledvej (København)

Helligåndskirkens bogudsalg (København)

Kroning Antikvariat (Ringkøbing)

Kirkens Korshær (Korsør)

Lopperiet Pulvis (Odense)

Bogormen (Esbjerg)

Litteratur-retur (Nykøbing Sjælland)

Brøg Litteraturbar (København)

Pilegaards Antikvariat (Aalborg)

Kan du anbefale andre genbrugsbutikker, boghandler og antikvariater? Så del dem meget gerne med os andre her i kommentarfeltet.