Tænkte undervejs i min læsning flere gange på The Affair

Titel: Dragoner. Forfatter: Gertrud Hellbrand. Sider: 272. Forlag: Grønningen 1. Udgivelsesår: 2021. Anmeldereksemplar: Grønningen 1 ★★★★☆

»Folk syntes, det lød hyggeligt, når jeg sagde, at jeg ville tage hjem. Og landskabet vakte da også en masse barndomsminder. Det var disse veje, jeg havde cyklet om sommeren, og disse skove, jeg havde redet i, da vi havde ponyen opstaldet på rideskolen. Men efter min mors død havde der lagt sig et dystert filter over det hele«
— da Miranda Westmans morfar pludselig dør, tager hun tilbage til sin hjemstavn, den lille svenske by Hedsbro i Østgotland. Alle mener morfarens død er en ulykke, men Miranda har en anden holdning. Samtidig forsvinder Mirandas unge grandfætter Ville på mystisk vis. Miranda mistænker ejerne af Stutteriet inde ved siden af, Patrik som hun er vokset op med og dennes mand Jerry. Og så er der Mirandas gamle ungdomsforelskelse, den pæne Adam Frisk hvis lillebror terroriserer byen.

Sproget er levende og ikke alt for udleverende. Den lille søvnige by og hele heste- og ridemiljøet står skarpt. Tænkte flere gange undervejs på The Affair Jeg læste bogen i ét stræk næsten og havde svært ved at lægge den fra mig. Bogen er nomineret til årets bedste svenske krimi og er første del af en trilogi. Jeg glæder mig til at læse videre.

Lyt eller læs bogen lige HER (reklamelink // BookMate)