Boganmeldelse: Peter Øvig Knudsen – Hippie bind 1

 

Titel: Hippie 1. Forfatter: Peter Øvig Knudsen. Sider: 645. Forlag: Gyldendal. Udgivelsesår: 2012. Anmeldt for: Litfix.dk. ★★★★★

Den næsten rigtige fortælling om eksperimentet Det Ny Samfund, Thylejren og Summer of Love i 1967 med Love-Ins, beat, hash og lsd.

ADVARSEL! Denne bog er en tidsrøver. Jeg kværnede den på et par dage, sidste sommer i mine svigerforældres svenske sommerhus. Omgivelserne var perfekte, og med Sort Sol, C.V. Jørgensen, Gasolin, Genesis og Røde Mor i ørene, hengav jeg mig fuldstændig til 70’ernes frie kærlighedsliv, Thy-lejren, kønssygdommene, bolle-rummene, kollektiverne, de psykedeliske eksperimenter, tanken om det ny og fri samfund. Alle anekdoterne, om de to stiftere, som ikke fortæller den samme historie, om hvordan de først mødtes, om Kim Larsen, der måtte en tur på klinikken og behandles for kønssygdom, hvor han mødte halvdelen af lejren i venteværelset, LANGT før, Gasolin virkelig var blevet IN, og alle de andre fantastiske fortællinger.

Peter Øvig Knudsen skriver så sprællevende, at det føles som om, man selv var der. Selvom det hele foregik 20 år, inden jeg overhovedet blev født!