Authors in Aarhus: Mød bl.a. Vigdis Hjorth

Mangler du inspiration til litterære arrangementer i sensommeren/efteråret? Så er Authors in Aarhus et meget godt bud. Foruden Louisiana Literature her i august og BogForum til november, så har den vestlige del af Danmark også sat sig på et ret stærkt litterært program, når Aarhus Authors åbner op for endnu en omgang international forfatterscene. Tidligere har de blandt andet haft den franske bestsellerforfatter Delphine de Vigan på besøg. I år er kinesiske Yu Hua, amerikanske Siri Hustvedt, engelske sir Antony Beevor og norske Vigdis Hjorth på plakaten, og selvom jeg desværre ikke har mulighed for at deltage, så vil jeg lige dele lidt tanker om arrangementet med jer. For jeg synes det er så fantastisk, at litteraturen får mere og mere plads i medielandskabet, og at det hele ikke kun sker i København. Her i Odense, hvor jeg selv bor, løber Spoken Word festivalen snart af stablen – noget jeg vil skrive mere om på bloggen også.

Authors in Aarhus løber fra 23. august til 13. november, og programmet er følgende:

Yu Hua (CHN)
23. august // Dokk1, Store sal

Yu Hua er en af Kinas største nulevende forfattere og udkommer til august på Forlaget Klim med romanen “Den syvende dag”. Hua vil fortælle om sit forfatterskab og sin seneste bog. Arrangementet vil foregå på kinesisk/dansk og blive oversat af Asien-korrespondent ved Dagbladet Information Laura Dombernowsky.

Siri Hustvedt (USA) // UDSOLGT!
28. august // Aulaen, Aarhus Universitet

Siri Hustvedt er en af USA’s mest succesfulde forfattere, og nu får de århusianske læsere endelig mulighed for at møde hende på DOKK1, hvor hun i samtale med professor Andreas Roepstorff vil diskutere, hvordan litteratur kan være en hjælp til at forstå den verden vi lever i. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Sir Antony Beevor (ENG)
27. september // Dokk1, Store sal

Sammen med historiker Bo Lidegaard vil militærhistoriker sir Antony Beevor fortælle om sit forfatterskab og kaste lys over diskussionen om, hvordan store, velkendte kapitler i nyere verdenshistorie kan formidles på nye, fængende måder uden at gå på kompromis med seriøsiteten og sagligheden. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Vigdis Hjorth (NOR)
13. november // Dokk1, Store sal

Da Vigdis Hjorths roman “Arv og miljø” udkom i 2016, skabte den stor debat i Norge og rejste spørgsmål om, hvor tæt litteraturen kan og må gå på virkeligheden. Hør Hjorth fortælle om bogen (og om debatten). Arrangementet vil foregå på norsk/dansk.

Hvis du er interesseret i at deltage kan du købe billetter eller læse mere om arrangementerne lige HER. Har du læst nogle af forfatterne? Selv har jeg kun læst Vigdis Hjort, min anmeldelse af Arv og miljø kan du læse lige HER, men også Siri Hustvedts nye essays er på vej til mig til anmeldelse.