Anmeldelse: De smukke unge døde af Jessica Fellowes

Titel: De smukke unge døde. Forfatter: Jessica Fellowes. Sider: 352. Forlag: Politikens Forlag. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Politikens Forlag ★★★☆☆

At træde ind i opholdsstuen føltes som at forsvinde ind i Tatlers selskabssektion, bare med farvebilleder. Det varede et øjeblik, før Louisas øjne havde vænnet sig til virvaret af mænd og kvinder. Deres træk blev både mildnet og fremhævet af det flakkende lys fra pejsen og Tiffany-lamperne. Hendes øjne blev fanget af detaljerne: rød læbestift på et tomt glas, cigaretter i lange cigaretrør, pandebånd med imponerende fjerbesætninger og vovede, lilla strømper, der tittede frem fra buksebenene, da en mand lagde benene over kors.”

Jessica Fellowes er tilbage igen med endnu en historisk krimi om de legendariske Mitford-søstre. Denne gang følger vi primært den ældste Nancy og hendes lidt yngre søster Pamela, der afholder fødselsdagsbal for sin søsters fine, dekadente og vilde unge venner. Om morgenen findes en af dem død og Louisa, søstrenes barnepige og anstandsdame, sætter sig for at rense den mistænkte stuepige Dulcie.

Den unge og ambitiøse betjent Guy Sullivan er igen tilbage og hjælpes med Louisa om at opklare mordet, der også omhandler jagten på en kriminel dronnning, Alice Diamond, og hendes Fyrretyve røvere. Ligesom forgængeren har Fellowes i denne roman også skiftende kapitler, der følger henholdsvis Louisa og Guy i opklaringen af mordet. Det sætter spænding til fortællingen og gør den mere alsidig.

Jeg var dog ikke ligeså begejstret som for den forestående roman i serien om Mitfordmordene, men De smukke unge døde er udmærket underholdning til læsere, der holder af historisk fiktion krydret med lidt Downton Abbey og mordgåde i Agatha Christie stil. Mange karakterer bliver introduceret i første kapitel, forvirrende og lidt for uoverskueligt, så man skal skynde sig at læse videre. Jeg synes desværre også, at selve plottet var lidt kedeligt og gik egentlig ikke så meget op i, hvem morderen var. Jeg endte med mere at læse den for tidsbilledet. Og så savnede jeg mere romance mellem Guy og Louisa. Jeg glæder mig dog til at læse næste bind i serien.

Fans af Downton Abbey, Den store Gatsby og romaner om de festlige 1920’ere vil findes sig i godt selskab med Fellowes’ anden bog i serien om Mitford-mordene. Mitfordmordene bliver i øvrigt til en tv-serie, skaberne af The Crown arbejder på den. Det glæder jeg mig til at se.