Anmeldelse: Da Audrey Wilde forsvandt af Eve Chase

Titel: Da Audrey Wilde forsvandt. Forfatter: Eve Chase. Sider: 352. Forlag: Lindhardt & Ringhof. Oversætter: Vibeke Houstrup. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Lindhardt & Ringhof ★★★★☆

“Applecote Manor er nøjagtigt det samme sted, med jernporten, huset bagved, flødefarvet og massivt, som en liter vaniljeis. Klynger af lavendler, skyer af døsige bier. Onkel Perrys sorte Daimler i indkørsel, overdrysset med pollen.”

I 1959 ankommer overklassepigen Margot sammen med sine tre søstre til Applecote Manor, hvor de skal bo hos deres tante og onkel, der stadig sørger over tabet af deres datter Audrey, som forsvandt fem år tidligere. Stemningen i huset er mystisk og trist, for ingen ved, hvorfor Audrey forsvandt og om hun nogensinde vender tilbage. Søstrene, anført af Margot, forsøger at finde svar på, hvorfor kusinen forsvandt, men det bliver en dramatisk og fatal sommer for dem alle på Applecote Manor. Halvtreds år senere er Jessie faldet for huset og har købt det i håb om, at hendes sammenbragte familie kan skabe ro og trygge rammer. Men Jessies steddatter Bella fornemmer med det samme, at huset gemmer på en mørk hemmelighed.

Jeg har altid hadet at være midt i alting. Kun i Audreys værelse, bliver jeg klar over, føler jeg mig i centrum”. 

Jeg har tidligere læst Tilbage til Black Rabbit Hall af Eve Chase, som jeg var vild med, og jeg må indrømme, at hun stadig skriver fantastisk medrivende. Romanen her var svær at lægge fra sig, og Chase har som altid en god sans for plot og personkarakterer, særligt sammenspillet mellem de to. Hun skriver i et stemningsmættet sprog, lige en tand bedre end Kleypas, Riley, Morton og andre time-slip-novels forfattere.

Men størst af alt er det tabet af vores søsterskab, den Vildlinge-stamme, vi var i begyndelsen af sommeren, der rammer hårdest. Vi fire er ikke længere fast sammentømrede, men ved at splittes og spredes i alle retninger”. 

Alt i alt er Da Audrey Wilde forsvandt en fantastisk historisk roman, spændende, mystisk, gotisk og lidt som en blanding af Little Women, Jane Eyre og Silhuet af en synder. Den har referencer til Austen sine steder og meget troværdig beskrivelse af overklassepiger i 50’erne. Som i Tilbage til Black Rabbit Hall er Chase stærkest i sine datidsspor og ikke nutidssporet- men de er velkoordinerede og gør fortællingen fængselende.

Da Audrey Wilde forsvandt anbefales til alle, der holder af en medrivende, historisk roman sat i England omhandlende familiehemmeligheder, løgne og fortielser.