Anmeldelse: Lille Pinds hule af Elvira Fragola

Titel: Lille Pinds hule. Forfatter: Elvira Fragola. Sider: 50. Forlag: Turbine. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Turbine ★★★★☆

“Lille Pind indånder den dybe duft af skov og frihed. Alt omkring hende er smukt, skoven svirrer af liv. Men det bedste er, at Lille Pind selv kan bestemme herude”.

Langt inde i skoven i Pindebo bor Lille Pind med sin mor. En dag vil Lille Pind ud i skoven og plukke blåbær, men Pindemor vil have hjælp til at gøre rent og vaske op. Det gider Lille Pind ikke og ser hurtigt sit snit til at stikke af. Det går også meget fint ude i skoven, indtil det begynder at buldre i horisonten.

Jeg gentager nok snart mig selv, men ved ikke, hvordan jeg skal forklare, hvor fantastisk hyggelige og livsbekræftende, at Elvira Fragolas fortællinger og illustrationer er. Ikke kun for børn men også voksne.

Fragola har skabt et univers bestående af den ‘reneste hygge’, som Politiken skriver. Hos Fragola er der hjerterum, kreativitet, morale og kærlighed. Oplagt for alle familier at læse enten sammen eller børn og voksne alene. Jeg har læst højt for min søn på otte måneder, og han nød virkelig at kigge på de eventyrlige illustrationer imens.

Lille Pinds hule er en skøn fortælling om at rejse ud – men længes hjem. En slags universel Ronja Røverdatter-historie, hvor ude er godt, men hjemme i mors varme favn er bedst. En fortælling om unikke venskaber, der knyttes i skoven, og om at gå til verden og andre væsener med et åbent sind.

Jeg glæder mig til endnu mere fra Fragolas hånd, og det eneste minus jeg kan sætte på bogen er, at den ikke er længere. Skriv nu en hel (lang) romanserie om dine fantastiske karakterer, søde Elvira. Ville elske det.

Lille Pinds hule er til dig der elsker Troldepus, Ronja Røverdatter og Peddersen og Findus.