Anmeldelse: Prinsen af ondskab af Holly Black #Folk of Air 1

Titel: Prinsen af ondskab. Forfatter: Holly Black. Sider: 470. Forlag: Carlsen. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Carlsen Forlag★★★★☆

“Faerie eksisterer ved siden af og under dødelige byer og i deres fordærvede, forfaldne, ormstrukne bymidter. Fefolket bor i bakker og dale og kæmpehøje, i gyder og forladte bygninger.”

After møder Ronja Røverdatter i et fantasy-feland. Jeg blev totalt opslugt af Holly Blacks fortælling om Fairie, menneskelige Jude og den onde prins Cardan.

Anne Nikoline fra Carlsen sendte mig Holly Blacks bestsælgende fantasy-trilogi Folk of Air, og skrev uden på, at jeg skulle forberede mig op min næste besættelse, så mine forventninger var selvsagt meget høje — og de blev i den grad indfriet.

Som 11-årig er Jude vidne til, at hendes forældre bliver myrdet af en mystisk mand, der hævder, at han er far til Jude og tvillingesøsteren Tarryns storesøster Vivienne. Morderen, som hedder Madoc, tager de tre piger med sig til en magisk verden af hoffer, feer, skove, trolde og magtkampe, de tre unger piger knap begriber.

10 år senere er Jude opsat på at blive en del af Kongens Hof og vil kæmpe til den store turnering. Det er Madoc imod, og søsteren synes også, at Jude udfordrer den unge prins Cardan og hans venner lige lovlig meget. Pludselig er Jude involveret i et spil om magt, begær og vold.

Jeg kan mærke øjeblikket, hvor han giver efter og giver op og trækker mig ind til sig, trods truslen fra kniven. Han kysser mig hårdt, med en slags grådig desperation, og hans fingre griber fat i mit hår. Vores munde glider sammen, tænder over læber over tunger. Begæret rammer mig som et spark i maven. Det føles som at kæmpe, men det, vi kæmper for, er at kravle ind under hinandens hud.” 

Forholdet mellem Jude og Cardan er så sprængfyldt med spænding og kemi. Black skriver virkelig godt, så siderne vender sig selv. Hendes univers er troværdigt. Og dialogerne mellem Cardan og Jude står knivskarpt. Jeg glæder mig til at læse videre i serien. Anbefales til alle, der nyder gennemført fantasy.