Anmeldelse: Et uforglemmeligt frieri – Bridgerton #5 af Julia Quinn

Titel: Et uforglemmeligt frieri. Forfatter: Julia Quinn. Oversætter: Lotte Follin. Sider: 321. Forlag: Peoples. Udgivelsesår: 2021. Anmeldereksemplar: Peoples ★★☆☆☆

“‘Du griber livet, Eloise’, sagde Anthony. ‘Du har altid truffet dine egne beslutninger, altid haft kontrollen. Måske har det ikke altid føltes sådan, men det har været sådan'”.

I Julia Quinns femte bind i den populære Bridgerton-serie følger vi den ambitiøse og stædige Eloise Bridgerton, der snart har afvist flere ægteskabstilbud end Lady Danbury kan tælle til. Altså lige indtil en vis Sir Phillip frier. Per brev. 

“Er det aldrig faldet dig ind, at man ikke behøver sætte ord på hver eneste tanke og følelse?”. Sætningen kommer fra Sir Phillip, da han og miss Eloise Bridgerton drøfter ægteskab. Men det kunne meget vel have være Julia Quinns redaktørs spørgsmål. For kære Gud, hvor er der ikke overladt særlig mange tomme pladser i de romaner her. Det ligger (desværre) lidt til genren, men jeg synes altså godt, at man må forvente lidt mere af sine læsere. Det kan sagtens, stadig, være god underholdning, erotisk og romantisk, uden at være så letbenet og så udpenslet.

Forlaget skriver om bogen: Da sir Phillip og Eloise Bridgerton har skrevet sammen i lidt over et år, beslutter han sig for ganske enkelt at fri per brev. Eloise er ugift og hele 28 år, så han går ud fra, at hun må være temmelig desperat efter et ægteskabstilbud. Men … det er hun bare ikke, hvilket han erfarer, da hun dukker hun op på hans gods. Særdeles smuk, men alt andet end eftergivende og sagtmodig. For Eloises vedkommende tror hun ikke sine egne øjne, da hun modtager brevet med frieriet. Tror han, hun er skør? Man kan da ikke gifte sig med en mand, man aldrig har mødt før? Men før hun ved af det, er hun på vej for at møde den mand, der måske kunne være helt perfekt for hende. Men … det er han bare ikke. Humørsvingende og med dårlige manerer, og slet ikke som de belevne gentlemen, hun er vant til i London. Ikke desto mindre er der noget, som får gnisterne til at springe. Hvordan ville det mon være at lukke Eloises mund med et kys … og kunne det tænkes, at den gnavne godsejer alligevel er den perfekte ægtemand?

 

Der var lidt Sound of Music over denne fortælling om Eloise og Sir Philip. Kaptajn von Trapp, utilnærmelig enkemand og alenefar. Maria, elskelig nonne og guvernante, som præcis ved, hvordan børn skal elskes og opdrages. Og dermed forsvandt Eloise også lidt for mig. Hun var slet ikke den her stærke, rapkæftede, ambitiøse og feministisk orienterede karakter, som jeg følte tv-versionen gav os. Samtidig var selve plottet og dramaet i denne bog, lidt for kedeligt og alt for forudsigeligt. Quinn kunne passende være stoppet efter bind 2, En uventet forelskelse, som stadig er mit favorit bind i serien. Netflix har heldigvis offentliggjort, at sæson 2 er på vej, og jeg kan slet ikke vente med at se Anthony Bridgertons kærlighedshistorie udfolde sig. Jeg elskede nemlig Kate!