Mit BogForum 2022 program

Jeg skal til BogForum i år! Endelig, efter flere års pause grundet corona og graviditet. Og denne gang skal jeg have min mor og lille nye Bertram med. Jeg håber sådan, at han gider bæresele! Vi har booket værelse på Bella Sky fra fredag til lørdag, og hvis den lille mand vil, så deltager vi både fredag og lørdag. Jeg har derfor, selvfølgelig, kigget i årets program og lagt mit eget, så her er, hvad jeg selv håber på at nå at opleve. Internationalt er det mig meget magtpålæggende at opleve Elin Cullhed, jeg elskede hendes roman om Sylvia Plath Eufori, så hun er et absolut must-see. Del gerne med os andre i kommentarfeltet, hvad du glæder dig til at opleve.

FREDAG 

11.00: Store Scene
Stand A1-STORE SCENE
Flemming Rose
Velkomst, officiel åbningstale ved Flemming Rose og efterfølgende uddeling af Bogforums Debutantpris 2022.

Det er jo lidt et must at se åbningstalen og hvem der vinder Debutantprisen.

12.00: Ny Scene
Stand E Syd-NY SCENE
Selma Rosenfeldt-Olsen, Liv Nimand Duvå
Selma Rosenfeldt-Olsen i samtale med Liv Nimand Duvå om søsterskab i litteraturen.

Jeg har ikke læst noget af de to endnu, men vil så gerne og vil gerne opleve dem live også.

12.40: Litteraturscene
Stand C4-LITTERATURSCENE
Anne-Marie Vedsø Olesen
“Vølvens vej – Misteltenen” er andet bind i Anne-Marie Vedsø Olesens serie om Snehild. Første bind modtog DR’s Romanpris 2022. Historien foregår i jernalderen, hvor livsfarlige intriger truer voksne vølve. I bogen mødes folkeeventyr og nordisk mytologi.

Har læst Vølvens vej, som jeg var meget begejstret for og glæder mig til andet bind i serien.

13.50: Gyldendal A/S
Stand C1-005
Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes i samtale med forfatter Hanne Vibeke-Holst om sin bog “Mors dreng”. Scene Trane 2.

Den her bog er jeg så glad for udkommer, særligt efter jeg har hørt Adrians podcast om sin mor.

14.30: Litteraturscene
Stand C4-LITTERATURSCENE
Merete Pryds Helle
“Det vågne hjerte” er den selvstændige fortsættelse af “Folkets skønhed” og “Vi kunne alt”, der tilsammen danner en stort anlagt trilogi, der kortlægger det 20. århundredes danmarkshistorie med kvinderne i centrum. Merete Pryds Helle fortæller om kærlighed og venskab, køn og seksualitet i en tid præget af opbrud og nybrud.

Et must! Jeg er vil med Merete Pryds Helle og elskede især Folkets skønhed.

15.00: Biografiscenen
Stand E Nord-BIOGRAFISCENEN
Rosalinde Mynster
Pludselig bliver skuespiller Rosalinde Mynsters far, Søren Spanning, ramt af en alvorlig blodprop i hjernen. I “Min fars stemme” tegner Mynster et gribende portræt af faren, set gennem både barnets øjne og fra en ung kvindes perspektiv.

Jeg har endnu ikke læst bogen, men har fulgt både Rosalinde og hendes fars karriere i mange år.

15.20: Gyldendal A/S
Stand C1-005
Glenn Bech
Glenn Bech i samtale med forfatter Caspar Eric om sin bog “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”. Scene Trane 1.

Det her glæder jeg mig til! Har endnu ikke læst noget af Glenn Bech, men det skal jeg helt klart.

16.10: Int. Scene
Stand Foyer F6-Int. SCENE
Elin Cullhed, Caroline Albertine Minor
I Elin Cullheds prisvindende og anmelderroste roman “Eufori” møder vi Sylvia Plath sidst i tyverne. Vi følger hendes indre liv som mor, kvinde og kunstner, hvor følelserne og livet er i opbrud. Caroline Albertine Minor interviewer.

Årets absolutte MUST-SEE! Elsker elsker Elin Cullheds roman om Sylvia Plath, du kan læse min anmeldelse lige HER.

17.00: Plusbog
Stand C4-007
Danish Book Blog Award 2022
Danish Book Blog Award 2022 kåres på Plusbogs stand C4-007.

Jeg glæder mig til at se, hvem der vinder dette års Danish Book Blog Award.


LØRDAG

10.50: Gyldendal A/S
Stand C1-005
Benjamin Koppel
Benjamin Koppel i samtale med forlagschef Simon Pasternak om sin bog “Annas sang”. Scene Trane 1.

Var også vild med Benjamin Koppels debutroman Annas sang, så det her er helt klart et must-see for mig. Du kan læse min anmeldelse af bogen HER.

11.00: Litteraturscene
Stand C4-LITTERATURSCENE
Lise Ringhof , Erik Valeur
Det er de unge som forsvinder er tredje bind i krøniken om familien Brinch og danskernes historie. Vi er nået til perioden fra starten af 1990’erne og frem til 2015, en tid, hvor de gamle værdier ændrer sig hurtigere end nogensinde før. Lise Ringhof og Erik Valeur i samtale om at skrive danmarkshistorie, om skriveprocessen, researchen og om national identitet.

Har læst første bind i serien af Lise Ringhof og Erik Valeur, så jeg håber på at kunne nå at høre dem fortælle lidt mere om den.

11.30: Litteratursiden
Stand C3-011
Iben Mondrup
Iben Mondrup i samtale med Lise Vandborg om “Vittu”.

Jeg holder meget af Iben Mondrups forfatterskab og har næsten læst det hele og været så heldig at møde Iben flere gange, så skal selvfølgelig også høre hende tale om sin seneste roman Vittu. 

12.50: Gyldendal A/S
Stand C1-005
Hanne-Vibeke Holst
Hanne Vibeke-Holst i samtale med journalist og tv-vært Adrian Lloyd Hughes om sin bog “Kriger uden maske”. Scene Trane 2.

Jeg snakkede i foråret med HVH gennem mit arbejde, da jeg skulle hjælpe med at skrive en foredragstekst baseret på hendes kommende roman Kriger uden maske, så glæder mig til at høre mere om den.

14.00: Store Scene
Stand A1-STORE SCENE
Tine Høeg
I 2017 vandt Tine Høeg Bogforums Debutantpris. Siden er hun stormet frem. I sin nye roman SULT udfordrer hun de gængse forventninger til voksenlivet og vores forestillinger om kvinderoller, drifter, begær og ikke mindst moderskab.

Var så vild med Tour de Chambre og også Sult, så skal selvfølgelig se Tine Høeg også.

14.20: Gyldendal A/S
Stand C1-005
Jens Andersen
Jens Andersen i samtale med historiker og radiovært Gry Jexen om sin bog “Ditlevsen – En biografi”. Scene Trane 2.

Har netop læst Jens Andersens nye biografi om Tove Ditlevsen, så håber jeg kan nå det her.

14.20: Hyggekrogen
Stand B4-HYGGEHJØRNET
Elvira Fragola
Elvira Fragola læser højt fra “Lille Pinds fødselsdag”. En bog om at tage hensyn og lytte til andre og om at holde den bedste fødselsdag.

Men Jens Andersen ligger samtidig som min dygtige barndomsveninde Elvira Fragola, der skal læse om af sin seneste bog om Lille Pind. Jeg holder så meget af det univers.


MINE BEDSTE RÅD TIL EN GOD BOGFORUM OPLEVELSE:

– Hav en flaske vand med hjemmefra, du kan fylde op, der er indelukket og varmt i hallerne, og ofte er det dyrt at købe mad og drikkelse

– Hav en rullekuffert med, hvis du planlægger at shoppe løs eller skal have en masse bøger signeret

– Hav en god rygsæk / taske til dine ting, du går helt ekstremt meget rundt og det bliver hurtigt tungt

– Gode sko: drop nu de stiletter, det er bedre med sneakers

– Kom i god tid til de talks du gerne vil høre, især hvis du gerne vil have en siddeplads

– Benyt herretoiletterne: for ja, der er mega kø ved dametoiletterne ude ved gangen / madboderne, benyt evt. de opstillede ‘festivaltoiletter’ der står udendørs: der er adgang fra flere af de store haller

– Husk hovedpinepiller: jeg oplever selv man godt kan blive ret ør af at være derinde i mange timer, især hvis man er på arbejde og står i en stand

– Husk at besøge de mindre ‘ukendte’ stande og de små mikroforlag. De kan virkelig noget! Hørte en af de bedste debatter sidst jeg var der, på U Press’ stand, som er meget lille

Håber vi ses til BogForum 2022! Kom endelig og hils på mig, hvis du ser mig. Jeg er så dårlig til navne og ansigter, så kom endelig bare hen og sig hej!