Sproget er friskt men stadig Austen-like, ligeså er karaktererne

Titel: Fruen til Wildfell Hall. Forfatter: Anne Brontë. Sider: 464. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgivelsesår: 2022. Anmeldereksemplar: Lindhardt og Ringhof ★★★★☆

»Hvad hun end fandt på at tale om, nød jeg at lytte til hende. Når vi var enige, henrykkedes jeg af hendes sunde fornuft og hendes udsøgte smag og følelser, og når vores meninger ikke faldt sammen, fængsledes jeg af hendes dristighed, hendes alvor, hendes iver.«

Den unge smukke Helen Graham er flyttet ind på det faldefærdige gods Wildfell Hall i Shire og sladderen løber straks i den lille by. Det eneste Helen Graham har bragt med sig er en lille dreng og en kammerpige. Byens mest eftertragtede ungkarl, den flotte Gilbert Markham forelsker sig i Helen, men der er store hemmeligheder mellem dem, der gør det svært at nærme sig hinanden. Hvem er Helen? Hvem og hvad er hun flygtet fra?

Jeg var virkelig godt underholdt hele vejen igennem. Anne Brontë skriver, som sine søstre, fantastisk og faktisk meget nutidigt. Sproget er friskt men stadig Austen-like, ligeså er karaktererne. Kritikere omtaler Fruen til Wildfell Hall som en af de første feministiske romaner, og jeg forstår godt hvorfor. Helen Graham er viljestærk, selvstændig og modig — hun går sine egne veje og lægger ikke under for samfundets normer. Hvilket også skaber konflikter med de ældre kvinder i byen. Samtidig er romanen dristig og meget romantisk og også udpenslende. Alt i alt en fantastisk regency-romance som jeg varmt kan anbefale til alle, der holder af Brontë og Austen — eller til dig der også var vild med Stefan Zweigs Utålmodige hjerter.

Lyt eller læs bogen lige HER (reklamelink // BookMate)