Caspar Eric med stærkt vidnesbyrd om livet med cerebral parese

Titel: Nye balancer – Handicapdigte. Forfatter: Caspar Eric. Sider: 123. Forlag: Gyldendal. Udgivelsesår: 2023. Anmeldereksemplar: Gyldendal ★★★★☆

Min gangfunktion er et midlertidigt privilegium.

/ min trang til at bevise mig selv er også grunden til, at jeg skriver

/ og selvom jeg er bange for at være den sure spasser er jeg endnu mere bange for at ingenting sker.«

Caspar Eric er aktuel med Nye balancer – handicapdigte. Et stærkt vidnesbyrd om livet med cerebral parese. Et opråb i nærmest strungensk stil. En opfordring, et krav til at vi skal se reelle og politiske og sociokulturelle forandringer på handicapområdet og i vores sundhedssystem generelt.

Nye balancer sætter det kropslige normalitetsbegreb til debat. Om det udtaler Eric i Information 26. juni 2015: “Enten kan jeg insistere på ’at være normal’, eller også bliver jeg nødt til at identificere mig som handicappet. Enten skal jeg klare mig på trods og insistere på at være normal. Jeg skal forsøge at leve op til en eller anden idé om den perfekte krop, som er den krop, der fra starten er med til, at jeg overhovedet hedder handicappet.”

Jeg strøg igennem digtsamlingen der med poesi og slagkraft gjorde mig klogere på en menneskeskæbne. En skæbne mange deler men få ved noget om. Caspar Eric gør os klogere. Inviterer os ind. Helt derind, hvor det ikke altid er kønt og gør ondt. Jeg håber inderligt, at de læser Handicapdigte i kaffestuen på Christiansborg. Det bør de i hvert fald gøre.