Fugt ganen, bon appétit! Mich Vraa har skrevet en gastronomisk sansende roman om verdensmanden Ritou

Titel: Under en anden himmel. Forfatter: Mich Vraa. Sider: 447. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgivelsesår: 2023. Anmeldereksemplar: Lindhardt og Ringhof ★★★★☆

»Dit liv har været som et eventyr. Men snart er det ovre. Du vil få pligter, uendelig rigdom, store glæder og dybe skuffelser. Og en dag vil du gøre oprør fordi du er blevet i tvivl. Men da vil det være for sent. Da vil du være en olding. Og du skal dø under en anden himmel.«

Fugt ganen, bon appétit! Mich Vraa har skrevet en gastronomisk sansende roman om verdensmanden Ritou, der som gammel finder trøfler i skovbunden i de sydfranske skove og her møder den unge britiske kok Emma, der er rejst til landet for at gøre sin afdøde fars bo op.

Ritou, der er ensom og langt væk fra sin familie, fortæller sin livshistorie til Emma, som er så usædvanlig, mens Emma kokkerer i det franske køkken. Jeg var vild med romanen, der faktisk handler om vores allesammens Prins Henrik og hvad der mon kan have foregået, i den sidste tid han tilbragte på Château de Cayx.  det må have været et enormt research-arbejde, der er gået forud, og hvem kunne vide, at Mich Vraa har så godt styr på gastronomien? Det er savlende godt, og man bliver ikke mindre sulten af de fine små opskrifter på french cuisine, som bogen indeholder. Det eneste jeg ønskede mig, var mere Henri og Margrethe.

Hvis du elsker Vand til blomster, Undervejs og Alt må vige for natten kan du roligt samle Under en anden himmel op.