Margaret Meyer har begået en barsk men uhyre vigtig roman om heksejagt og fællesskab men også manglen på samme

Titel: Hekseflod. Forfatter: Margaret Meyer. Sider: 334. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgivelsesår: 2023. Anmeldereksemplar: Lindhardt og Ringhof ★★★★☆

Vi er kælling. Vi er tøs. Vi er tæve. Vi er tøjte, skøge, hore, madamme, jesabel, mæfikke, dæmon, troldkvinde, luder, frue, fitte, skiudlejning, mær, heks, Madonna, gimpe, flane, so, rappenskralde, hejre, drage, trunte, havgasse, jomfru, furie, hystade, dame, harpe, strigle, kone. Vi er frastødende mod naturen og en hån mod Gud; vi er uhyrlige, legio; vi er for mange, vi er aldrig nok.«

Margaret Meyer har begået en barsk men uhyre vigtig roman om heksejagt og fællesskab men også manglen på samme. Jeg elskede sproget, stemningen og tidsmarkørerne som jeg fandt meget troværdige. I romanen følger vi den stumme jordemoder og healer Martha Hallybreed som ender med at blive en del af hekseprocesserne, på den forfølgende side altså, i den lille landsby Clearwater i 1645. En til tider rørende fortælling, men også virkelig grum, ondskabsfuld, skrækkelig. Især måden hvorpå kvinder angav kvinder. Af afmagt, af frygt for sit eget rygte, af hævn. Et virkelig vigtigt stykke witcherature, som jeg er glad for at have læs. Er man til Olga Ravns Voksbarnet kan man roligt læse med her.