Mr. Saitos rejsebiograf er en fuldstændig fremragende og helstøbt og rørende kærlighedshistorie

Titel: Mr. Saitos rejsebiograf. Forfatter: Annette Bjergfeldt. Sider: 445. Forlag: Modtryk. Udgivelsesår: 2023. Anmeldereksemplar: Gutkind ★★★★★

»Jeg så fortvivlet på Oona. Kunne min mor slet ikke se, hvor mageløs Upper Puffin var? Uden rigtig at vide det, havde jeg slået rødder på Betlehem. Jeg orkede ikke flere klostre, ensomme loftrum eller surkålsspruttende portnerkoner. Jeg vidste, at det ville blive to separate senge fra nu af, og at Fabiola ville forsvinde i alverdens byer på jagt efter håndsyede sko og danseklubber.«

En kærlighedshistorie i syv bølger kalder Annette Bjergfeldt sin nye roman, og det er vitterligt, hvad den er. En fuldstændig fremragende og helstøbt og rørende kærlighedshistorie.

I Mr. Saitos rejsebiograf følger vi den tangodansende Fabiola og dennes datter, Lita, når de rejser fra Buenos Aires i 1927 og ender i det nordlige Canada, på en Ø i Nova Scotia. Her, på den vindblæste Upper Puffin, vokser Lita op, former fantastiske venskaber og møder den mystiske Mr. Saito. Undervejs i min læsning kunne jeg ikke lade være med at tænke på Anne Shirley fra Grønnebakken og hvis du elsker det univers, skal du helt sikkert samle Mr. Saitos rejsebiograf op. En medrivende fortælling om søpapegøjer, waders, tangosko og skæve eksistenser. Jeg ELSKER DEN her roman, tusind tak for den Annette Bjergfeldt.

“Mr. Saito havde en midnatsblå kuffert, en magisk rejsebiograf og en far, der havde malet haikufugle. Og så havde han lært to piger fra et sømandshjem at elske film. Hvad mere vil du vide om et menneske?”.