Boganmeldelse: Hanne-Vibeke Holst – Knud, den store

Titel: Knud, den store. Forfatter: Hanne-Vibeke Holst. Sider: 580. Forlag: Gyldendal. Udgivelsesår: 2013. Anmeldt for: Litfix.dk. ★★★★★

Hanne-Vibeke Holst har skrevet sin til dato bedste roman. Fortællingen om forfatteren og faren, Knud Holst, og hans deroute er smuk, gribende og rørende.

Har svært ved at beskrive med ord, hvilken stor læseoplevelse denne roman var. Jeg vil prøve at gøre det kort. Hanne-Vibeke Holst overgår sig selv fuldstændig i dette litterære mesterværk. Det er så gribende og ærlig en fortælling om hendes far, forfatteren Knud Holst, og jeg fik tårer i øjnene og en klump i halsen, da jeg læste de sidste par sider.

6950482-knud-holstjpg

Sproget er så gennemgående stemningsmættet og poetisk. Det passer sig til både den voksne, barnlige, lykkelige og fortabte stemme, og maler så smukke billeder af menneskerne og omgivelserne i Knud Holsts liv. En pageturner. Tak for den, Hanne-Vibeke.

Læs den! Nu!