Boganmeldelse: Brittany C. Cherry – Åndeløs

Titel: Åndeløs. Forfatter: Brittany C. Cherry. Sider: 280 sider. Forlag: Flamingobooks. Udgivelsesår: 2017. Anmeldereksemplar: Flamingobooks ★★★

Nogle gange, når jeg slår græs, og du sidder på verandaen og læser dine beskidte bøger, ser jeg, at du rødmer, når du når til et rigtigt godt sted. Den Mr. Darcy må virkelig have gjort noget vildt ved Elizabeths krop”.

Åndeløs er en smuk og øm fortælling om to ødelagte mennesker, der finder trøst i hinanden og en vej tilbage til livet igen.

Elizabeth har mistet sin mand og flytter tilbage til hjembyen med sin datter i håb om at komme videre. Da hun i et øjeblik er uopmærksom, tynget af at være vendt tilbage til den by, hvor hun boede sammen med Steven, kører hun ind i en hund. Ejeren hedder Tristan, han er mystisk, smuk og ubehøvlet over for Elizabeth, men mødet mellem de to ødelagte sjæler bliver alligevel starten på en hed kærlighedsaffære. Meadows Creek er en lille by fyldt med sladder, og der går ikke længe, før alle begynder at advare Elizabeth om hendes indelukkede, ondskabsfulde nabo Tristan Cole. Hvad de ikke ved er, at Tristan har mistet både sin kone og søn, og at han er mindst ligeså ødelagt som Elizabeth. Da de for alvor indleder deres forhold, søger de egentlig begge en form for erstatning for den elskede, der har mistet. Men har de overhovedet en chance på de præmisser?

Åndeløs er en pageturner, som er svær at slippe, når først fortællingen suger dig ind. Det er dialogerne og karakternes handlinger og følelser, som er romanens styrke, selvom det ikke er stor litteratur. Men der er heller ikke derfor, at den skal læses. Den giver et indblik i, hvad der sker med mennesker, når de bliver udsat for nogle af livets største prøvelser. Det er også en ret erotisk roman, og derfor vil læsere af Fifty Shades of Grey og andre erotiske kærlighedsromaner føle sig i godt selskab. Fortælleteknisk er romanen bygget op af henholdsvis Elizabeth og Tristans tanker, hvilket giver os et nuanceret indblik i begges følelser, tanker og handlinger og bærer handlingen fremad.

Og så er jeg ret vild med de mange litterære referencer. Tristans krop er dækket af tatoveringer, der forestiller karakterer og rekvisitter fra nogle af verdenshistoriens største børnebogsklassikere, Elizabeth er med i en læsegruppe, hvor de læser Little Women, hun kalder Tristan for Stormfulde øjne, og Tristan er ved at vælte bagover, da det går op for ham, at Elizabeth aldrig har læst Harry Potter. Ifølge Tristan er der to bøger, man skal have læst, som fortæller alt om at være menneske; Harry Potter og Bibelen. Da Elizabeth bliver konfronteret med sit, ifølge nabokonerne, upassende forhold til Tristan, skynder dig sig også lige at nævne, at de skal huske at læse Fifty Shades til næste gang. Ja, talk about metakommunikation og tydelige budskaber.

En sød lille roman med en slutning, hvor de elskende skal så grueligt meget igennem for at være sammen. Om familie og kærlighed til ens børn. Anbefales.