Soundtrack til din læsning

Det sker ofte, at jeg sidder helt i min egen verden, når jeg læser bøger. Det er nu engang en meget individuel og til tider lige egoistisk hobby. Hvis ikke lige ens veninde, partner eller børn nyder højtlæsning, så er læsning for de fleste noget med en kop kaffe, et tæppe, en god lænestol og så hovedet nede i bogen i flere timer. Men det sker også, at jeg forsvinder endnu længere ind i bøgernes verden, og fordyber mig fuldstændig i det univers, forfatteren præsenterer mig for. Den nemmeste måde at komme derhen er i min optik ved at høre musik imens. Nogle kan slet ikke koncentrere sig om at læse, hvis de har musik i baggrunden, for mig er det bare en ekstra dimension i min læseoplevelse, som jeg nødig vil være foruden. Af samme grund kombinerer jeg altså gerne noget pasende musik til den litterære rejse, jeg er taget på.

Derfor vil jeg løbende anbefale playlister, som i deres soundtrack passer til udvalgte bøger.

Når jeg læser Napoli-romanerne
Nino Rota – Godfather Soundtrack

Når jeg læser Outlander:
Bear McCreary – Outlander Television Soundtrack

Når jeg læser Mitfordmordene eller andre romaner om 1920’erne
Downton Abbey Soundtrack

Når jeg læser Harry Potter:
Harry Potter 1-7 Film Scores

Når jeg læser franske bøger:
Jean Sablon Soundbook

Når jeg læser bøger fra et andet årti:
Back in the day

Når jeg læser Game of Thrones:
Game of Thrones Music From The HBO Series by Ramin Djawadi

Når jeg læser Twilight-bøgerne:
Twilight

Når jeg læser Anne fra Grønnebakken:
Anne of Green Gables Soundtrack

Når jeg læser Voldsomme bånd eller Der vokser et træ i Brooklyn
A Bronx Tale Motion Picture Soundtrack

Hører du musik, når du læser, og i så fald hvad? Anbefal gerne gode læse-playlister i kommentarfeltet.

Følg og like liftix

One Reply to “Soundtrack til din læsning”

  1. Jeg hører ofte klassisk musik, når jeg læser fx Ludovico Einaudi og Yann Tiersen. Ellers kan jeg sagtens finde ro til at læse med singer/songwriter-genren og lidt specielt musik som Bon Iver, Wangel og generelt melankolsk musik. Jeg har dog en udfordring, hvis jeg hører dansk musik og læser på dansk, så glemmer jeg, hvad jeg læser 😀 Vil tjekke dine playlister ud!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.