It’s the Most Wonderful Time of the Year: 10 bøger du kan læse i juleferien

Det kimer nu til julefest.. det kimer, ja, og vi nærmer os det, der i min verden, er årets hyggeligste ferie: Julen. Jeg er traditionen tro altid på Sydfyn og tilbringer juledagene med familien og veninder. Dage fyldt med gåture ved vandet, julefilm, æbleskiver, julefrokoster, pebernødder, juletræ, gaver og hyggeligt samvær. I år skal jeg holde nytår med min kæreste, og vi har derfor lejet et hyggeligt sommerhus på nordlangeland, tæt på vandet og med brændeovn – der skal helt sikkert læses nogle bøger der også. Jeg anbefaler derfor ti gode bøger, som du kan tilbringe juleferien med. De fire af dem er traditionelle julebøger, men jeg har også taget et par af mine bedste læseoplevelser med fra i år og anbefaler (oh my!) også et par krimier/krimilignende bøger, til dem der gerne vil have lidt mord imellem snaps og sild 🙂

Klassikeren: Peters Jul af C. Krohn

For hele familien: Troldeliv – Julekalenderbogen af Sissel Bøe

Den romantiske: Jul på Stone Cross Manor af Lisa Kleypas

Den nostalgiske: En vidunderlig vinter i Mumleby af Elvira Fragola

Andre gode bøger, der ikke handler om jul, men som er værd at bruge sin juleferie på:

Den italienske: Min geniale veninde af Elena Ferrante

Den grusomme men vigtige: Haabet af Mich Vraa

Den store kærlighed: En anden gren af Jesper Wung Sung

Mange efterspørger en krimi, men det er ikke lige min mest læste genre, ej heller min yndlings, men skulle jeg give et bud på noget krimi’like litteratur, som jeg selv kunne finde på at læse/genlæse i juleferien må det være:

Den mystiske: Talent for mord

Detektivromanen: Mordet i Orientexpressen af Agatha Christie

Vikinger og nordisk mytologi: Lodbrogsønnernes hævn af Lasse Holm

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Kommenter

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s