Q&A // get to know the bookblogger behind the booklove

Tak for jeres fine men svære spørgsmål til min første Q&A her på bloggen. Inden jeg svarer på dem, skal jeg lige have svaret på 2 x 5 facts om mig, da både Karin fra Skrivepulten og Nanna fra The Bookish Bøgeskov har tagget mig.

10 facts om mig

Jeg blev født i februar i 1991 midt i et Svendborggensisk snelandskab. Siden har det aldrig sneet på min fødselsdag.

Jeg læser alt fra Michael Strunge til Fifty Shades of Grey.

Jeg har en svaghed for tv-serier (helst sæbeoperaer fra 80’erne eller cheasy ungdomsserier).
Jeg lever mentalt og åndeligt i 60’erne (især når det kommer til musik, film, litteraur og tv-serier).
Jeg forelsker mig jævnligt i skuespillere, og det er sådan helt Beatles-fanatisk, så jeg nærmest skriger, hver gang jeg ser vedkommende, ligger vågen om natten og kigger på billeder af dem og ser alle deres film. Pt. er mit mancrush Johnny Depp, men Charlie Hunnam, Sam Heughan, Kit Harrington, Sean Connery og Robert Redford har også fået mit hjerte til at banke mere end en gang. Min rigtige kæreste tager det med ro, når det sker. Det går som regel over igen.

Jeg er ekstremt lydsensitiv og kan blive irriteret af alt fra smasken til dyb vejrtrækning. Jeg er selvfølgelig aldrig generet af lyde eller larm, der kommer fra mig selv af.
Jeg har ikke været ude at flyve siden 2009, hvor jeg var i Mexico. Jeg gør dog comback her i 2018, hvor jeg allerede har booket ferie til både Rom og Venedig. Yes, du gættede rigtigt, jeg er også meget glad for pizza og rødvin!
Jeg er et barn af tv-serier og film og har derfor ofte set filmene, inden jeg har læst bøgerne. Noget jeg virkelig forsøger at få rettet op på nu.
Jeg havde egentlig planlagt at blive den ny Amanda Woodward og stå i spidsen for et stort reklamebureau, ja, man er vel påvirket af tre år på HHX, men jeg valgte, efter min venindes gode råd, at søge ind på danskstudiet på Syddansk Universitet i 2012 i stedet.

Mine mest brugte udtryk hænger på ingen måde samme med det intellekt, jeg oftest prøver at udstråle: “ej”, “omg”, “fuck”, “nederen”, “seriøst”.. Man er vel vokset op ‘in the hood’. Jeg bander generelt også alt for meget og får nærmest spontan Tourettes i trafikken. Folk er jo idioter på cykel og i bil om morgenen!
The A’s to the Q’s

 Har du en eller flere bøger som du føler har ændret dit liv efter du har læst dem? Hvilke?
Årh, sikke et godt og svært spørgsmål. Der er jo et par stykker, men hvis jeg lige skal komme med et par eksempler, så må det være Harry Potter og De vises sten, da det var nogle af de første bøger jeg læste som barn og virkelig elskede. Før HP var det kun Troldepus og Pixie-bøger. Her for nylig har jeg læst Just Kids af Patti Smith, og jeg ved ikke, om den bog decideret har ændret mit liv, men den har sat så mange tanker i gang og ramt mig lige midt i hjertet. Den er så fyldt med kærlighed til mennesker og kunsten. Og kloge ord om livet, der er gode at huske på. 

Hvis du skulle beskrive dit humør lige nu med en sang, hvilken ville det så være?
Bob Dylan og Johnny Cashs The Girl from the North Country. Jeg hører den på re-peat lige nu og forsvinder fuldstændig ind i min egen verden. Den sang giver mig kuldegysninger og får mig lyst til at græde på samme tid. Uden helt at være klar over hvorfor. Sangteksten er så smuk, så den får I lige her. Og sangen kan I høre HER. Og nu vi er ved Bob Dylan, så lyt lige til Lay, Lady, Lay! Så klasse nummer også. Gerne imens I læser Just Kids.

If you’re travelin’ in the north country fair
Where the winds hit heavy on the borderline
Remember me to one who lives there
Oh she once was a true love of mine
See for me if her hair’s hanging down
It curls and falls all down her breast
See for me that her hair’s hanging down
That’s the way I remember her best
If you go when the snowflakes falls
When the rivers freeze and summer ends
Please see for me if she’s wearing a coat so warm
To keep her from the howlin’ winds
If you’re travelin’ in the north country fair
Where the winds hit heavy on the borderline
Please say “hello” to the one who lives there
Oh she was once a true love of mine
If you’re travelin’ in the north country fair
Where the winds hit heavy on the borderline
Remember me to one who lives there
Oh she once was a true love of mine
A true love of mine
A true love of mine
True love of mine
A true love of mine
A true love of mine
She was once a true love of mine

Hvad er din mening om det at udgive en bog, når man allerede er kendt (og ikke nødvendigvis for litteratur) sat i forhold til, hvor svært det ellers er at komme ind i varmen hos forlagene?
Hmm, hvis man har noget på hjerte og kan skrive. Helst begge dele, men den ene del er også ok, så synes jeg egentlig, at det er fint nok, at der udkommer bøger skrevet af kendte eller andre personligheder, som ikke nødvendigvis har skrevet litteratur før. Jeg er dog lidt træt af alle kogebøgerne, selvhjælps- og træningsbøgerne. Og så må jeg bare sige hatten af for Linse Kessler og Familien fra Bryggen – de griner da hele vejen til banken af alle dem, der har købt bogen. Jeg gad godt, at der var lidt mere plads til lovende LITTERÆRE talenter på de større forlag. Det er som regel også de store forlag, der har økonomi og ressourcer til at markedsføre deres bøger, så hvis man endelig har fået foden inden for hos et af de mindre forlag, er det jo ikke sikkert, at man bliver læst. Fordi læserne simpelthen ikke ved, at de er der. Så! Brug bogbloggerne, vi er mange, vi er pisse dygtige, og vi har læsere!

Hvad synes du er det hhv. sjoveste og det håredste ved at være bogblogger?
Det hårdeste er helt klart, at der er så mange bøger, og at jeg i gennemsnit læser og anmelder bøger på 3-400 sider. Det tager derfor længere tid at være bogblogger end almindelig blogger i første omgang, fordi vi skal læse en hel bog og ikke bare kan teste en kop kaffe eller en ny tandpasta. Det er også hårdt at tage blogbilleder, da det kræver naturligt dagslys og en masse kreativ opsætning. Tiden er generelt det største problem. At jeg ikke har tid til at læse og anmelde alle de bøger, jeg egentlig gerne vil. Det sjoveste ved at være bogblogger er uden tvivl, når folk kommer til mig og spørger om anbefaling til en bog. Så kan jeg spørge lidt ind til genre, stil og forventninger til læseoplevelse og derved anbefale en bog. Nogle gange anbefaler jeg også bøger, jeg ikke selv har læst, og når de så rammer plet, så varmer det mit bloggerhjerte. Det at I læser med herinde, kommenterer, liker og skriver at I glæder jer til at høre, hvad jeg synes om den og den bog – det er klart det sjoveste ved at være bogblogger. Og så har det åbnet en verden for mig, som jeg værdsætter hver dag. Den tætte kontakt med forlagene og forfatterne, med jer læsere, og ikke mindst med de andre bloggere er så fantastisk.

Hvad arbejder du som?
Jeg arbejder fuldtid som projektleder og webredaktør på dagensbog.dk , som er en online boghandel. Vi startede i august 2017 og består indtil videre af mig og min kollega Troels. Ambitionen med Dagens Bog er at dele vores læseglæde og være læsernes personlige online boghandel. Vi er det menneskelige bindeled mellem forlag, forfatter og læser, og så har vi hver mandag-fredag en Dagens Bog Deal, som er et skarpt tilbud på en udvalgt bog med helt op til 90% rabat. Vi adskiller os fra andre boghandler ved, at vores Deals hverken kræver abonnement, medlemsskab eller livslangt venskab. Det er bare gode bøger til gode priser fra os til jer. Nå, det blev lige lidt reklameagtigt, men hvis du elsker at læse og købe billige bøger, så bør du virkelig følge med hos Dagensbog.dk. Du kan i øvrigt tilmelde dig vores book:lover nyhedsbrev, hvor du kan vinde Den, der lever stille, du får 50 kr. rabat til dit første køb hos os, OG du får dagligt besked om Dagens Bog Deal, så du kan nå at købe et af de 10 nedsatte eksemplarer før de andre. I kan tilmelde jer her, hvis det har interesse.  

Hvad er din vision for din blog de kommende måneder/år? Har du store planer udover din blog?
Jeg vil rigtig gerne have rykket bloggen over på eget webhotel, så jeg får nogle flere funktioner, blandt andet seo-plugins osv., og så vil jeg gerne have lavet et ordentligt og mere personligt tema til den. Jeg har også tænkt på, at det måske snart er på tide at tjene lidt penge på bloggen måske med affiliate linking og flere sponsorerede samarbejder, men det er stadig kun overvejelser, da det er vigtigt for mig, at bloggens anmeldelser er troværdige, og at læserne kan regne med, at det er mine egne holdninger og meninger om litteratur, der bliver afspejlet. Jeg går også og idéudvikler på noget helt nyt og spændende ifbm. bloggen, men det vil jeg gerne (totalt blogger irriterende) holde lidt for mig selv endnu. Det er også lidt på standby, da jeg desværre ikke har så meget tid til det, nu hvor jeg arbejder fuldtid i Dagens Bog også. Store planer ud over min blog? Well, min kæreste og jeg leder lidt efter en landejendom, hvor vi kan slå os ned med en ordentlig lade til gør-det-selv-projekter, store stuer med plads til alle mine bøger, vinkælder og gerne udsigt til skov eller hav. Nu må vi se. Vi har kigget på et hus i Sanderum, men det lå desværre for tæt på motorvejen.

Hvad kan du godt lide at købe? (Udover bøger).
Tv-serier og DVD’er! Ja, jeg er lidt oldschool. Jeg køber virkelig mange dvd-film på dba.dk og så har jeg fx købt alle 14 Dallas sæsoner på dvd – de koster i gennemsnit 300 kr. pr. sæson. Ja, den kan I selv regne ud! Så bruger jeg også (lidt for mange) penge på ting til lejligheden og tøj. Ups!

Hvis du skulle vælge én bog som ALLE skulle læse (fx som pensum i folkeskolen) hvilken skulle det så være?
Hvis jeg ser på, hvordan verden ser ud lige nu, så vil jeg sige Planen. Haabet. Pocahontas. Dødevaskeren. Arv og miljø. Ronja Røverdatter. Men ellers så synes jeg selvfølgelig altid, at vi skal læse Tove Ditlevsen!