Trip down memory lane: alt det jeg gerne ville have vidst, da jeg startede med at bogblogge

Ting jeg ville ønske, jeg selv havde vidst, da jeg startede med at bogblogge og alle de fejl, jeg selv lavede:

Lad være med at tage billeder af dine bøger op ad vægge med tapetknopper på, det er bare så kikset og gør sig slet ikke godt visuelt

Fake blomster og planter er bare grimt, hvis du ikke gider købe ægte, så lad være med at have dem med i billedet

Køb en selfiestang med tripod, hvis du ikke har en instagramhusband i nærheden

Fotografér altid kun i naturligt dagslys, ikke med lamper tændt, og heller ikke stearinlys, det giver et gulligt skær, med mindre du redigerer tonen væk

Brug altid kun dine egne billeder og aldrig billeder, som du ikke er sikker på du har rettigheder til

Find et tema og farvevalg, og hold dig nogenlunde til det, rediger alle dine billeder på samme måde

Helt kridhvid baggrund med forhøjet lysstyrke gør bare ondt i øjnene og er ikke særlig roligt at kigge på, jeg redigerede mange af mine første billeder på den måde

Sort/hvid billeder; med mindre du kan redigere og sætte dem sammen i dit feed som @thomreads, så lad være, det ser sjældent særlig pænt ud, jeg havde mange af dem i starten også

Lad være med at bruge alt for mange hashtags, max 20

Skriv gode captions på dine billeder, som giver dine følgere lyst til at like, svare eller engagere sig

Drop alt for mange emojis i dine tekster, det kan godt virke forstyrrende

Forsøg at bruge samme tema, stil, skrifttype i dine stories, og i captions, så dine følgere kan genkende dem

Lav små skabeloner med enten tekst eller figurer på alle dine stories, det andet ser så rodet ud, med mindre du har brugt flotte billeder, der matcher dit feed i farver og stil

Skriv en god bio-tekst, som får nye følgere til at interessere sig for din profil – igen her synes jeg personligt ikke, at det ser godt ud med for mange emojis, og husk at tagge, hvis du har flere accounts og selvfølgelig linke til din blog eller et linktree

Lad være med at ramme dine billeder ind i forskellige kasser og størrelser, med mindre du fortsætter med det i meget lang tid og gør det på en flot og lækker måde som fx @bausagerbooks – her er det hendes personlige stil, som man altid kan genkende

Husk at markere billeder af bøger, som du IKKE har anmeldt endnu, som reklame, også selvom du måske ikke føler dig som er en af de helt store bloggere endnu

Se bare alle mine egne steps i måden, jeg tog billeder på og redigerede, og hvor meget det har ændret sig. Nogle gange har jeg lyst til at slette alle mine gamle billeder, men de minder mig om den rejse, jeg har været på, og samtidig er der ofte en god tekst eller anmeldelse bag mine billeder, som jeg måske synes er knap så pæne. Det er en kombination af de to, som i min verden er den bedste litteraturformidling: flotte billeder og gode tekster. Jeg føler selv, at jeg er nået nogenlunde derhen, selvom jeg altid kan forbedre mig og har lyst til det hver dag. Og så følger jeg med hos folk, som er langt dygtigere end mig selv. Forsøge at lade mig inspirere uden at kopiere deres unikke stil.

Bogblogging er learning by doing, der er ikke et facit eller en rigtig eller forkert måde at gøre det på, men jeg synes selv, at jeg har rykket mig meget, særligt visuelt, og har noget erfaring nu, som jeg kan give videre. Der er også bare tendenser i denne “brance” som i alle andre, som kommer og går, det er jo op til en selv, hvad man følger med på, og om man går helt modsat. Men her er altså de råd, jeg gerne selv ville have haft, da jeg startede..

Se her et udvalg af mit feed og min fotografering, siden jeg begyndte at bogblogge i 2016

Har du gode råd til bogblogging eller contentproduktion på Instagram generelt? Så del dem gerne med os andre her i kommentarfeltet..