Bogpanelets digitale seminar om bogbloggere: Alt det jeg ikke fik sagt

Så er Bogpanelet og Kulturministeriets digitale seminar om bogbloggere overstået. Tusind tak, fordi jeg fik lov til at være med. Der er så meget, som jeg ikke lige fik sagt. Ikke så meget søvn i nat (baby), og så glemmer man ting. Så derfor har jeg lige skriblet lidt ned, om de ting, jeg IKKE fik sagt under mit oplæg i dagens seminar. Skriv endelig, hvis I har andre spørgsmål, her i kommentarfeltet eller på min mail.

Mit indlæg her tager udgangspunkt i de spørgsmål, som Bogpanelet stillede mig forinden seminaret.

Hvordan startede det?

Min blog startede som et universitetsprojekt om nye medier i formidling og hed Levende litteratur. Formålet var en blog om ældre litteratur der skulle ramme de unge på de medier, de færdedes på, fx Instagram.

Hvor længe har du været i gang? (og på hvilke platforme)

Jeg startede bloggen i december 2015, skrev mit første indlæg i januar 2016. Oprettede Facebookside og Instagram samtidig og har, uden undtagelse, næsten været aktiv på Instagram stories hver eneste dag lige siden.

Hvem er dine typiske følgere? (hvor mange følgere har du, og hvordan udvides dit netværk af følgere?

Jeg har lidt over 4.500 følgere på Instagram og over 1300 på Facebook. På bloggen har jeg mellem 80-300 læsere dagligt. Mine følgere er typisk kvinder, alderen 25-34 år, og som nyder at læse de samme genrer som jeg, primært historisk fiktion, nyere og ældre dansk litteratur, fx Tove Ditlevsen, oversat skønlitteratur (italiensk fx), fantasy og lidt lyrik. Det er ret blandet. Efter jeg blev mor formidler jeg også en del mere børnelitteratur. Jeg får følgere ved #hashtags, reposts og shout-outs fra andre på Instagram, og så via udforsk tror jeg.

Skaber du dialog med dine følgere? Hvordan?

Ja, jeg stiller spørgsmål direkte til dem og forsøger især at engagere dem på Stories via afstemninger, spørgsmål og andet. Senest har jeg i april startet en virtuel læseklub, hvor vi diskuterer bogen online, har LIVE-sessions og quizzer om bogen.

Hvordan er din kontakt til forlagene? – og andre aktører?

Den er god. I starten skrev jeg selv til et par, men efterhånden voksede jeg, og flere forlag tog fat i mig. Nu har jeg fast samarbejde med de fleste af landets forlag og andre aktører på bogmarkedet og laver meget andet end boganmeldelser, også forfatterinterviews, reportager, teater-anmeldelser, læseklubber osv.

Og her LINKS til de indlæg, jeg nævnte:

Mit mest læste indlæg nogensinde (på engelsk): https://litfix.dk/2019/02/15/10-reasons-why-you-can-not-not-fall-in-love-with-hardin-scott-from-anna-todds-after-books/

Min litterære bucket-list: https://litfix.dk/litteraer-bucketlist/

Mit indlæg om oversættere: https://litfix.dk/2018/05/20/oversaettelsens-kunst/

Seminaret skulle gerne blive tilgængeligt som streaming, og jeg skal nok lige dele linket med jer, når jeg har det. Til alle jer som ikke havde mulighed for at se med LIVE i dag.