LIVELÆSNING: Anmeldelse af Midnatssol af Stephenie Meyer

Titel: Midnatssol. Forfatter: Stephenie Meyer. Sider: 825. Forlag: Carlsen. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Carlsen ★★★☆☆

Som noget nyt har jeg valgt af lave en LIVELÆSNING af den længe ventede Midnatssol (Twilight #5) af Stephenie Meyer. Stærkt inspireret af Caroline fra ord.om, som har gjort det med blandt andet Fifty Shades of Grey, hvor jeg virkelig morede mig. En livelæsning betyder, at jeg har kommenteret og anmeldt undervejs i min læsning, og giver jer her indblik i mine noter, så anmeldelsen bliver endnu mere direkte, mindre reflekteret, men på en måde måske mere ærlig. Er spændt på, hvordan I tager imod denne måde at anmelde på. Let me know. 

LIVELÆSNING af MIDNATSSOL

Mandag den 10. august 2020
Endelig kom den! Jeg er så lykkelig lige nu. Mit ungpigehjerte kan slet ikke være i sig selv. Sov barn, sov. Mor skal læse. Do not disturb.

Dedikation: til læserne der har været en del af mit liv de sidste femten år. Da vi mødtes første gang, var mange af jer teenagere. Yes. *crying in danish*

S. 9
Første blik. Åh ja. Det glemmer vi aldrig. Edward der skiftevis ligner en der vil æde og brække sig over Bella.

S. 21
“Jeg var et rovdyr. Hun var mit bytte. Der fandtes intet andet i verden end den sandhed”. Oh my!

S. 40
Nu ved vi, hvor Edward er henne efter det første møde med Bella. Og fedt at få lidt baggrundsviden om Tanya og Edwards forhold. Mindes egentlig ikke Meyer skrev så godt? Er positivt overrasket.

S. 70
Hvornår, hvornår kommer der noget med Jacob??! Savner ham! Selvom jeg er #teamedward

S. 78
Redningsscenen ved pickuppen. Åh my! “den pige, der var blevet det ufrivillige omdrejningspunkt i hele min verden”. Hold nu kæft, hvor er det bare romantisk.

S. 130
Altså jeg gad sgu ikke være vampyr. Og kunne læse folks tanker. Edward skal godt nok ligge øre til meget lort fra de der irriterende High-School typer som Jessica og Mike. God!

S. 172
Det der med Bella der besvimer i biologitimen ved synet af blod. Er det ikke nyt? Det kan jeg da ikke huske fra hverken bog eller film. Hmm..

S. 185
Stadig ingen Jacob. Men Bella er på vej til La Push. Men det er jo Edwards POV. Argh. Men endelig lidt om Edwards fortid, første verdenskrig og den spanske syge.

S. 209
Bella læser Fornuft og følelse af Jane Austen. Er det med i den første bog? Nå anyway. Elsker det.

S. 218
Det må faktisk være ret besværligt at være vampyr. Sådan hele tiden at skulle undgå solen og tjekke vejrudsigter osv.

S. 254
Yay! Jacob bliver endelig nævnt!

S. 264
“Hvert ord vi havde sagt, var endnu en granatæblekerne”. Okay. Her brilliererer Meyer sgu ikke lige sprogligt. Cheasy og mærkelig metafor.

S. 285
Fedt at se at Jessica er præcis ligeså irriterende i Edwards tankestrøm, som vi selv husker hende. Hm. Er det Jessica eller er jeg begyndt at kede mig lidt? Fordi jeg kender handlingen? Eller er Edwards forgudelse af Bella bare ved at blive for triviel? Jeg ved det ikke helt. Må læse videre..

S. 350
Lidt sødt hvordan Edward skal vide alt om Bella for at lære hende bedre at kende. Det husker jeg heller ikke fra bogen/filmen, så det må være en tilføjelse? Eller. Fuck. Det er alt for langt tid siden, jeg har læst de bøger. Det var i gymnasietiden. Føler mig lidt gammel. Nå.. videre..

S. 361
Yay! Endelig optræder Jacob Black. Har sådan savnet ham.

S. 411
Elsker at læse mere om Edwards fortid og dengang, det kun var ham og Carlisle.

ANDEN DEL

S. 444
“Alt ved mig gav hende lyst til at rykke tættere på, ligesom det var meningen”. Åh ja, det er sgu da også besværligt, at de der kødædende, blodsugende, livsfarlige vampyrer altid skal være så pokkers tiltrækkende. Stefan og Damon Salvatore anyone? Forstår godt Bella. Og Elena.

S. 467
Forstår nu pludselig hvorfor det ser så smertefuldt ud, når Edward kysser Bella.

S. 524
Hmm, begynder at tænke, at den bog her godt kunne have været på 400 sider i stedet for 800. Det må være mit teenage-jeg, der læser videre lige nu. Min indre fangirl.

S. 560
Elsker at høre mere om Carlisles fortid.

S. 591
Nu bliver det spændende igen. Elsker at læse om Ephraim Black, reservatet og Quileute-stammen. Det var noget af det jeg nød allermest i de første bøger.

S. 661
Hm, det begynder alligevel at være lidt kedeligt, at man kender handlingen så godt. Den der scene, hvor Bella lader som om hun slår op med Edward foran Charlie, så hun kan stikke af til Phoenix kan jeg jo nærmest i hovedet.

S. 711
Fint endelig at få at vide, hvordan Edward og familien har jaget James.. men. Jeg keder mig altså lidt. Hvornår er den her bog færdig?

S. 744
Sikke mange ting der skulle ordnes, mens Bella ligger på hospitalet. Det er alligevel meget sjovt at få det hele fra Edwards POV, selvom jeg stadig venter på “den ny og mørkere drejning”, som bagsideteksten til bogen lover.

S. 755
“Granatæblekerner og min underverden”. Jeg forstår det stadig ikke. Someone PLS explaine.

S. 814
Juhuu, mere Jacob!!

S. 824
“Det er ikke enden, men begyndelsen”. Aaah, så blev jeg færdig. Det var virkelig et skønt nostalgi-trip tilbage til mit yngre jeg. Men jeg fangirlede nok lidt mere oven bogen, inden jeg læste den, end undervejs og nu her efter. Men til alle Twilight-fans er den oplagt. God fornøjelse.