Mofibo Orginals // bøger skrevet direkte til lyd

*indlægget er markeret som reklame, da det er skrevet i samarbejde med Mofibo

Siden 1800-tallet, hvor klassikere som Sherlock Holmes og Oliver Twist startede som litterære føljetoner i de engelske aviser har vi elsket at læse og lytte til serier. Herhjemme blev Martin A. Hansens Løgneren og Tove Ditlevsens To som elsker hinanden også skrevet som radioføljetoner, hvor lytterne trofast sad og ventede på næste afsnit i serien. Og jeg er jo selv ret stor tilhænger af tv-serier, hvor vi følger en række karakterer over længere tid. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at Mofibo har set idéen med serie-føljetoner.

Mofibo Originals er bøger skrevet direkte til lyd og i serier, hvilket betyder, at du i en Mofibo Originals udgivelse lytter til en klar tidslinje, hvor man følger tydelige karakterer – uden at gå på kompromis med indholdets kvalitet. Har man et Mofibo abonnement har man automatisk adgang til de mange Orginals. De er markeret med en orange stjerne på omslaget og du finder dem i app’en under Serier eller under tagget ‘Mofibo Original’.

Derudover kan man faktisk kontakte Mofibo, hvis man har en god idé til en Mofibo Original-historie. Man kan sende en pitch (max 2 A4-sider), og så kontakter Mofibo dig, hvis de vurderer, at det passer til deres Mofibo Original format. Send din idé til storyteloriginal@storytel.dk.

Jeg har kigget lidt nærmere på det her spændende format og har derfor samlet en række favoritter inden for Mofibo Original-kategorien.

Mine anbefalinger af Mofibo Orginals

Loviseholm-serien af  Veronica Almer // oplæser: Sara Ullner (find den HER)

Da Lovisas far dør, ændrer hendes liv sig pludselig fra den ene dag til den anden. Som finansminister havde faren en magtfuld position i Stockholms øverste kredse. Det var hans vilje, at Lovisa skulle følge i hans fodspor, og efter hans død har hun tænkt sig at ære hans ønske. Hun indser dog snart, at intet bliver, som hun havde troet. De mennesker, der plejede at kysse hendes hånd, vender hende nu ryggen. Og da hendes afdøde far bliver anklaget for bedrageri, bliver Lovisa og hendes mor tvunget til at flygte fra Stockholm. For at sikre deres fremtid beslutter Lovisas mor sig for at gifte sig med godsejeren Olof Lejonstierna, der er bosat langt ude på landet. Da de ankommer, tager tingene dog en uventet drejning. Olof Lejonstierna får øjnene op for Lovisa, men Lovisa bliver unægtelig tiltrukket af kusken, Johan Larsson. Loviseholm er en ny historisk dramaserie med intriger og grænseløs kærlighed, der udspiller sig ved 1800-tallets slutning på Stockholms bonede gulve og i det skånske landsbyliv. Til dig der kunne lide ’Stolthed og fordom’ og ’Downton Abbey’.

Men størst er af Ole Clifford // oplæser: Martin Greis-Rosenthal (find den HER)

Ole Cliffords stærke, historiske roman ’Men størst er’, foregår i Nazityskland umiddelbart før udbruddet af Anden Verdenskrig. Det er både en stor og rørende kærlighedshistorie, men også et grumt indblik bag pigtråden i KZ-lejren Ravensbrück. Året er 1939, og 2. verdenskrig er netop ved at bryde ud i Tyskland. Mens de tyske styrker er i højeste beredskab, kaldes den unge universitetsstuderende, Hans Werner, pludselig hjem, da hans far har været udsat for en livstruende ulykke. Ved et tilfælde møder han sin tidligere ærkefjende fra folkeskolen, Ingeborg Metz, der nu er blevet sygeplejerske. Hun er den sidste, han har lyst til at stole på, men han har ikke noget valg. Hun har adgang til naziklinikkernes forsøgsmedicin, og Hans Werner må forsøge at skjule den afsky, han stadig føler for kvinden, der gjorde hans skoleår et levende helvede. Spørgsmålet er nu, om hun har skjulte intentioner? Mens Ingeborg forsøger at vinde Hans Werners tillid, kæmper hun også for at afslutte et intimt forhold til en magtfuld nazilæge, der truer med at overflytte hende til en feltklinik, eller det, der er værre: En koncentrationslejr. Ligeledes indser Hans Werner, at han må sikre sin fremtid, hvis han ikke vil modtage en indkaldelse til krigstjeneste i landtropperne. Mødet med en Luftwaffekaptajn åbner nye døre, og i kampen mod tiden, aner han en mulighed, der også har betydning for Ingeborgs skæbne. I kvindelejren Ravensbrück øjner fremtrædende forskere mulighed for at gøre rekordhurtige fremskridt gennem nådesløse kliniske eksperimenter på lejrklinikkernes indsatte, og fanger med sygeplejerskebaggrund rekrutteres til at medvirke i de groteske forsøg. Det varer dog ikke længe, inden SS-kommandantens skjulte agenda bliver synlig for de to sygeplejerskefanger, Anke og Esther, som nu bliver både vidner og ofre for kynisme og magtmisbrug.

Mejse & Ravn – Bjørnekongen af Peter Gotthardt // oplæser: Emma Silja Sángren (find den HER)

En eventyrlig og spændende fantasyfortælling om den forældreløse pige Mejse, der sammen med drengen Ravn begiver sig ud på en farefuld rejse. Formålet er at redde en forhekset konge, men det viser sig, at det er hele landets fremtid, der står på spil. De er tre, der ikke kender hinanden – endnu. Den ene er en konge, der har mistet sin magt og sin krone og sin menneskelige skikkelse. Den anden er en pige, der ikke har et hjem og aldrig har kendt sine forældre. Den tredje er en dreng, der ikke kan glemme den uretfærdighed, han og hans familie blev udsat for. En dag fører skæbnen dem sammen, og et spændende eventyr begynder.  Historien om Mejse og Ravn og bjørnekongen kan lyttes og læses af både drenge og piger fra cirka 7 år og op. Som godnathistorie, som sommerferiehistorie – eller bare som den gode historie, hele familien kan være sammen om.

Kross & Beck – H. C. Andersen morderen af Brian Wind-Hansen, Sanne Wind-Hansen // oplæser: Martin Greis-Rosenthal (find den HER)

Nytårsmorgen bliver en tiårig pige fundet myrdet i en baggård i Odense. Hendes lig er opstillet som et morbidt kunstværk; en detaljeret kopi af slutbilledet i H. C. Andersens eventyr; Den lille pige med svovlstikkerne; sammenkrøbet, frosset ihjel, knugende en bunke afbrændte svovlstikker. Fundet bliver startskuddet på en af danmarkshistoriens mest makabre mordsager. En sag der hurtigt tiltrækker sig verdenspressens opmærksomhed og antænder en frygt i hele befolkningen; er der en seriemorder på spil, og kommer der flere ”kunstværker?” Politiassistent Tom Kross bliver tilknyttet den medie-omblæste sag, men mens han jagter den koldblodige barnemorder, jages han også selv af fortidens skygger. Krisepsykologen og den enlige mor Dina Beck bliver perifert tilknyttet sagen gennem sit arbejde, og det brutale mord påvirker hende mere end noget andet hun har prøvet før. Da der også begynder at ske urovækkende og ubehagelige ting i Dinas privatliv, må hun for alvor kæmpe for ikke at lade angsten vinde.
Kross & Beck er hovedpersonerne i en spændende ny dansk krimiserie, der foregår i Odense. Første sæson, H.C. Andersen-morderen, er en barsk og grum fortælling fyldt med overraskelser og brutale detaljer.

De underjordiske af Benni Bødker // oplæser: Sebastian Klein (find den HER)

En gang beherskede nisserne runemagien. Nissehelten Snore slog uhyret ihjel helt ude ved verdens port med sit legendariske sværd. I dag ligger væsenet forseglet i is i den store høj, Grimyrk, helt ude ved havet. I en tryg, lille afkrog af verden ligger Birket, hvor nisserne holder til. Her passer Ketil sig selv og sine bøger i sin hyggelige hule. Han genfortæller gerne historierne om den store nissehelt, for børnene, men han tror ikke selv på dem. Men noget har vækket det onde, der har slumret i generationer, og freden blandt de underjordiske trues af gengangere og spøgelser fra Grimyrk. Ketil er bestemt ingen helt, men ingen andre tør drage af sted for at stoppe ondskaben.Tag med ud på et stort eventyr med en af Danmarks bedste eventyrforfattere. Med inspiration fra både J.R.R. Tolkien og Astrid Lindgreen har Benni Bødker digtet en helt ny men alligevel sært genkendelig verden. Her møder vi alle ’de underjordiske’ fra de nordiske folkeeventyr om nisser, huldrefolk, vætter og ellefolk. De underjordiske er godt bekendtskab fra 8 år, men nydes bedst af hele familien samlet foran kaminilden. De underjordiske er fremragende indlæst af Sebastian Klein i veloplagt topform. Sebastians Kleins medlevende indlæsning giver endnu mere liv til Benni Bødkers eventyrlige univers.

De forsvundne børn af Brian Petersen // oplæser: Morten Thunbo (find den HER)

DE FORSVUNDNE BØRN er en barsk krimiserie, der foregår i efterkrigstidens København og trækker tråde tilbage til både besættelsestiden og Nazi-Tyskland. Det er vinteren 1953 og en dyb frygt har lagt sig over et iskoldt København. En række børn er sporløst forsvundet, og man frygter, at der er en bortfører på spil. Alle taler om det. Det fylder både aviser og radioen. Erik Vestergaard er ung jurastuderende, og han er dagligt vidne til den frygt, som samtlige forældre i København føler. Frygten næres også af den polio-epidemi, der har hærget siden sensommeren. Byen er fyldt med forældre, der hvisker deres frygt ud hos købmanden, i sporvognen, og på byens snedækkede veje. De voldsomme begivenheder rykker helt tæt på Erik, da alting tager en blodig drejning, og hans far forsvinder. Samtidig forelsker Erik sig hovedkulds i den unge mor, Kirsten, som selv har fået sit barn bortført. DE FORSVUNDNE BØRN er en velfortalt historisk krimi fyldt med dunkle hemmeligheder, skam, forræderi og kærlighed. Det er en mørk og knugende fortælling fra et København, der stadig ligger under for krigens åg.

Ikoner – Jane Austen – historier om kærlighed af Louise Kidde Sauntved // oplæser: Gunvor Bjerre (find den HER)

MINIBIOGRAFI: Jane Austens særkende er romantiske historier om unge kvinder på jagt efter en passende ægtemand, og de forviklinger den slags fører med sig. Romanerne udspiller sig i et nostalgisk, idyllisk 1800-talsmiljø, og er stadig nogle af verdens mest populære kærlighedshistorier, som også er filmatiseret utallige gange. Det skyldes ikke mindst Austens sprudlende dialoger og skønne miljø- og karakterskildringer. Selvom hun hele livet boede i samme del af England, uden at foretage de helt store rejser og tilsyneladende uden de helt store dramatiske udsving i sit privatliv, formåede hun fra skrivepulten hjemme i stuen at skrive historier frem, som gav kvinder helt nye roller. Hendes heltinder var frisindede, humoristiske, intelligente – og troede på kærlighed frem for ægteskaber indgået af fornuft. Jane Austen var selv en pebermø frem til sin alt for tidlige død som 41-årig i 1817. ”Jane Austen – Historier om kærlighed ” er en del af serien ”Ikoner”.

Du finder mange flere Mofibo Orignals lige HER.