Livelæsning: Sex and the city af Candace Bushnell

Titel:  Sex and the city. Forfatter: Candace Bushnell. Sider: 238. Forlag: Aschehoug. Udgivelsesår: 2005. Anmeldereksemplar: Litfix ★★☆☆☆

Jeg er den største SATC-fan ever. Jeg har set den serie en million gange og kan nærmest alle monologer og dialoger. Jeg har sågar set alle de film, der bliver nævnt i serien også. Pinligt nok har jeg aldrig læst bogen af Candace Bushnell fra 1996, som serien er baseret på. Men nu er det tiden, mens vi venter på den nye sæson af SATC; And Just Like That.

👠

og jeg tager jer med undervejs.

En livelæsning betyder, at jeg har kommenteret og anmeldt undervejs i min læsning, og giver jer her indblik i mine noter, så anmeldelsen bliver endnu mere direkte, mindre reflekteret, men på en måde måske mere ærlig. Og nok fyldt med spoilers! Bare lige en advarsel..

S. 1
Okay. Så er vi i gang. Har glædet mig. Har alt for høje forventninger. Bagsideteksten nævner både forfatteren Carrie Bradshaw, forretningsmanden Mr. Big og PR-damen Samantha Jones, men so far intet om Miranda Hobbes eller Charlotte York.

S. 7
Historien om den kvindelige, engelske journalist, der kommer til New York og forelsker sig i en 35-årig investment banker er med, altså den som første afsnit indleder med. Fedt. Her har man holdt sig rimelig meget til bogen. “Hun var fra London. Ingen havde fortalt hende om Kærlighedens Fallit på Manhattan”.

S. 11
Yay, Skipper Johnson er med. Capote Duncan er også blevet nævnt, men kortvarigt, og ingen Charlotte der skulle hjem og se hans kunstværk.

S. 12
Okay, fortælleren i bogen er IKKE Carrie. For hun har lige sagt: “min veninde Carrie sagde”.. forvirret. Yep.

S. 19
Logik: man kan kun besøge en sexklub, hvis det hører med til ens job. Bogen er indtil nu, for fans af tv-serien, yderst forvirrende. Den springer rundt i emner og karakterer.

S. 20
Nu er der så en Charlotte. Men hun er den engelske journalist og ikke den Charlotte York vi kender. Skuffende.

S. 35
Ingen Miranda endnu men hendes replik om kvinden ingen ville date og som måtte flytte hjem til sin mor i Iowa er lige blevet leveret. Af en mand der hedder Peter. Hm.

S. 36
Og nu har Charlotte, den engelske journalist, lige pludselig Mirandas replik om, at hun har datet alle mænd: de fede, de grimme, de smukke, det gør ingen forskel. Ej, tror virkelig ikke det er godt at have set serien før man læser bogen.

S. 39
Barkley, modeljægeren, som filmer alle modellerne han går i seng med, optræder nu i bogen. I et afsnit om modeller. So far so good. Og ja, ham der spiller Barkley i tv-serien er den dødskønne Gabriel Macht (aka Harvey Specter fra Suits).

S. 47
Endelig. Samantha Jones bliver præsenteret, hun er dog filmproducer, og hun har sin gode replik og magt og mænd med. Sådan!

S. 49
Nu er der så en karakter, der hedder Magda. Og det er ikke Mirandas hushjælp. Miranda er stadig ikke blevet nævnt. Mærkeligt.

S. 50
“Den scene med Linda Fiorentino der knepper fyren op ad et hegn” — elsker når de helt originale replikker dukker op!

S. 51
Carrie og Mr. Big har endelig mødt hinanden. Men slet ikke på den ikoniske New York-måde som vi kender fra serien.

S. 53
“Har du da været forelsket?”. “Abso-fucking-lutely” er med! Yay <3

S. 72
Alt for mange karakterer. Bogen er rodet. Det er bare en masse snak og debat om sex blandet sammen i en stor vælling. Oversættelsen er heller ikke særlig god. Spår den måske er lidt bedre på engelsk.

S. 81
Darren Star har virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde.

S. 87
Yes! Så er Miranda endelig blevet introduceret.

S. 89
Pigerne tager til Greenwich og til baby-polterarbend. “Usynligt, ellektirsk hegn, det har de allesammen”.

S. 108
Carrie har danset topløs på The Baby Doll Lounge. Det har Mr. Big hørt. Eeeeej. Det er så langt fra serien det her. Alt for mixet sammen. Karaktererne står slet ikke skarpt. Dialogerne er afbrudte.

S. 105
Stanford Blatch! Ja, tak. Beskrives dog som bøsse men foretrækker heterofyre. Makes sense.

S. 112
Ved godt bogen her er beskrevet som Candace Bushnells ærlige klummer fra New York Observer, men de giver ingen mening. Ingen kronologi. De er bare rodede. Særligt her, hvor de er sat sammen. Igen. Nok ikke en fordel at have set serien først.

S. 129
Husker I “Secret sex”-afsnittet? Livet (ostepigen) er med her. Men manden har et andet navn end i serien. Det er sgu forvirrende.

S. 143
Altså, der er slet ikke nok Carrie og Big i den her bog. Godt serien lavede om på det.

S. 146
Endelig lidt Carrie og Big. Det elsker jeg gil gengæld. “Mr. Big har et par briller, og de skiftes til at have dem på”.

S. 161
Nu får vi meget mere Carrie og Big, men hold nu op, hvor er den bog (eller oversættelsen) dårligt skrevet. Et eksempel: “Jeg kan ikke holde det ud, tænker Carrie, en morgen, da hun vågner. Hun ligger der og betragter Mr. Big, indtil han slår øjnene op. I stedet for at kysse hende står han op og går ud på badeværelset. Jeg har fået nok, tænker hun”.

S. 163
Samantha har lige sagt hun ville ønske hun havde en kæreste. A hahahaha! Realistisk. Not so much.

S. 174
Og nu snakker Big om babyer. Wow, det er langt fra serien her.

S. 177
Mr. Big er bortrejst og Carrie keder sig. Hun bliver hjemme, drikker ikke og læser Jane Austens overtalelser i stedet for at se filmen.

S. 201
Det er egentlig bare tortur at læse den bog her. Alle går i byen og fester og på lækre restauranter, til koncerter, ferniseringer osv.

S. 208
Mr. Big lærer Carrie at stå på ski i Aspen. Det er vildt, det her.

S. 226
Nu er Carrie og Big på weekendbesøg hjemme his Carries forældre. Det er endnu vildere!

S. 237
“Carrie og Mr. Big er stadig sammen”. Sådan slutter bogen. Og heldigvis også serien. Men hold dig bare til serien. Den er klart bedst.