Kærlighedsromaner til din sommerferie

Go’ Morgen Danmark i går for at snakke om kærlighedsromaner og er nu på mit fjerde besøg i studiet. Anbefalede Normale mennesker af Sally Rooney, Den lille butik med de nye begyndelser af Jenny Colgan, Firefly Lane af Kristin Hannah, Scarlett af Alexandra Ripley og Den anden Bennet søster af Janice Harlow. Klippet kan ses på TV2 Play HER. Egentlig har jeg det ret stramt med at se og lytte til mig selv på TV, puha, men alt for bøgerne.

Læs her, hvorfor jeg anbefalede netop de fem bøger.


Normale mennesker af Sally Rooney

Jeg hoppede med på bølgen og er blevet totalt opslugt af irske Sally Rooneys kærlighedshistorie om den populære Connell og enspænderen Marianne, der alligevel finder noget fælles i hinanden, selvom de lever forskellige sociale liv. Jeg har set serien, men følte jeg manglede en masse mellemregninger for virkelig at forstå dynamikken mellem de to, så jeg gik i gang med at læse romanen også. Jeg læste den på to dage og anbefaler den til alle, der nyder en kompliceret kærlighedshistorie.

Den lille butik med de nye begyndelser af Jenny Colgan

Jeg havde meget lave forventninger til denne og måske netop derfor blev jeg så positivt overrasket. Sat i Skotland er Jenny Colgans Den lille butik med de nye begyndelser er en af de bedste feel-good romaner, jeg har læst nogensinde. I ren Sound of Music-stil ankommer Zoe fra det pulserende London til det storslåede skotske højland med sin fireårige søn Hari. Her skal hun passe en lille kørende boghandel mens ejeren Nina er på barsel, og bo på godset The Beeches nær Loch-Ness søen, hvor dennes ejer, den fåmælte enkemand Ramsey Urquart, mangler en au-pair til sine tre, ustyrlige børn. Ingen ved, hvad der er sket med moren, og der florerer spøgelseshistorier i den lille landsby om, at han har låst sin kone inde oppe på loftet. Ren Jane Eyre. Hvis du elsker Sound of Music, Ræk mig stjernerne, Little Women og bøger om bøger, så skal du læse med her!

Scarlett af Alexandra Ripley

Mange har kritiseret Ripleys fortsættelse af Margaret Mitchells klassiker Borte med blæsten, men jeg er ikke enig i kritikken. For mig var Scarlett en pageturner, som jeg faktisk ikke forstår er så udskældt. Jeg synes netop, at Ripley fanger og bevarer sprogtonen og fortælletempoet fra Borte med blæsten, og at Scarlett og Rhett er portrætteret præcis, som vi kender og mindes dem. .

Scarlett er nøjagtig ligeså snobbet, forkælet og humørsyg, som hun plejer, Rhett er charmerende, provokatør med hvidt smil og en stadig evne til at gøre Scarlett frustreret og blød i knæene. Samtidig er Sydstaternes levevis, traditioner og tante-sladder fornemt beskrevet. Ripley blev udvalgt af Mitchell-fonden til at skrive fortsættelsen, hun er selv fra sydstaterne og er en udmærket forfatter inden for sin genre. Læs den hvis du er i humør til dramatik, romantik og livet i de amerikanske sydstater post borgerkrig.

Den anden Bennet søster af Janice Harlow

Har du nogensinde undret dig over Mary Bennet? Den stille, knap så kønne Bennet søster. Hende der synger forfærdeligt og bliver bedt om at ‘lade de andre unge kvinder komme til’ af sin far, der afbryder hendes klaverspil, fordi hun ikke får familien til at fremstå godt foran Mr. Darcy og hans snobbede venner. Ja,hende. Nu har hun så fået en hel bog. På knap 500 sider i den danske oversættelse, som udkommer i dag. Janice Harlow har skrevet en vellykket, romantisk og humoristisk Austen-roman med alle de karakterer, vi elsker at hade. Med den engelske overklasse og alle deres problemer. Replikkerne er meget tro mod Austens univers, og man kan fornemme den uudholdelige Mrs. Bennet, måske hader jeg hende endda endnu mere her. Hvis man elsker Stolthed og fordom så skal man læse Den anden Bennet søster

Firefly Lane af Kristin Hannah

Kristin Hannahs bestseller Firefly Lane er også blevet til en Netflix serie med blandt andet @katherineheigl i rollen som den stærke, selvstændige og ambitiøse tv-reporter Tully (Tallulah) Hart. Bogen er bygget kronologisk op og føler de to kvinder fra de mødes som unge, ensomme piger i ‘The summer of Love’ 1974. Tullys mor er konstant høj på pot, så hun finder en sjæleven i den kloge, nørdede Kate Mularkey, der bor lige på den anden side af the ‘lane’ og som har en gennemsnits kedelig kernefamilie. De to følges ad i tykt og tyndt og har de samme drømme. De vil på TV og være den nye Jean Enersen. Bogen er bygget kronologisk op, hvor tv-serien springer frem og tilbage i flash-forwards / flashbacks. Synes førstnævnte virker bedst. Firefly Lane udkommer i øvrigt på dansk lige om lidt. En helt unik skildring af kvindeliv og kvindevenskab a la italienske Elena og Lila.