22 bøger til 2022

Min TBR-liste vokser og vokser og den tæller pt. 637 bøger på Goodreads. Det når jeg næppe lige foreløbig, men da jeg så at søde Ord.om. havde lavet en liste over 22 bøger, hun gerne vil læse i 2022, så blev jeg inspireret. Og derfor har jeg nu også forsøgt at udvælge 22 bøger, jeg gerne vil have læst i år.

De kommer her:

1. Harry Potter og Dødsregalierne af J. K. Rowling — jeg har genlæst hele serien, de tre første bøger for anden gang, de resterende for første, og mangler stadig det sidste bind i serien. Så det håber jeg at få læst i år.
2. Fruen af Malene Raben — Jeg har hørt så meget godt om Malenes stærke fortælling om sin mor og sin barndom, men jeg får altid læst mig for fuld inden for denne genre, og så når jeg ikke lige at få grebet den. Men i år skal det altså være.
3. Min kamp 2 af Karl Ove Knausgård — jeg var meget begejstret for første bind, så startede jeg på andet bind, dog som lydbog, og det fangede mig ikke lige, men vil mægtig gerne videre i serien.
4. Mit Hollywood af Eve Babitz — i år skal det være, jeg skal have tage min Babitz mødom. Hun skulle være en spændende og vild forfatter a la Joan Didion, Patti Smith, Suzanne Brøgger.
4. Harlem Shuffle af Colson Whitehead — jeg elsker Whiteheads romaner, og nu handler det om New York i 60’erne og en række gangsterbaroner.
5. Jeg tog ned til bror af Karin Smirnoff — jeg må snart være en af de eneste, der ikke har læst denne anmelderroste serie, så i år skal det være.
6. Broderskab af Linda Victoria — andet bind i Linda Victorias sexede, (homo)erotiske mørke thriller om forretningsmanden Martin Blackwood skal jeg helt klart have læst.
7. Skatteøen af Robert Louis Stevenson — en klassiker som jeg stadig har tilgode.
8. Den franske fotograf af Natasha Lester — historisk fiktion med en kvindelig karakter baseret på den amerikanske model og fotograf Lee Miller, der fotograferede under Anden Verdenskrig.
8. Go tell The bees that I’m gone af Diana Gabaldon — ottende bind i Outlander serien om Jamie og Claire, jeg læser den på engelsk, som går lidt langsommere, så håber den danske udgave snart udkommer.
9. Marilla of Green Gables af Sarah McCoy — en roman om den unge Marilla og hendes bror Matthew inden Anne kommer til gården, jeg lytter den som lydbog og har gjort længe, i år skal jeg være færdig.
10. Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren — en stor klassiker jeg pinligt nok aldrig har fået læst. Nu har jeg lige købt den i genbrug, så i år skal det være.
11. Den lange sommer af Kirsten Thorup — fortsættelsen til Lille Jonna, som jeg elskede, og nu har jeg netop købt denne i genbrug, så den skal også læses i år.
12. Katalog over katastrofer af Stine Askov — om pigen Helle der lever alene med sin far i skoven. Den skal jeg bare snart have læst.
13. Tove Ditlevsens noveller — jeg har læst hele forfatterskabet, på nær novellerne. Det er ikke min stærkeste genre, men jeg har hørt meget godt om netop Ditlevsens noveller, så i år skal det altså være.
14. Alice i Eventyrland af Lewis Caroll — en klassiker elsket af mange, men som jeg endnu selv har tilgode.
15. On the Road af Jack Kerouac — jeg har stadig intet læst af Kerouac men vil så gerne, så i år kunne det være et skønt mål.
16. Rosens navn af Umberto Eco — jeg tror faktisk, at jeg har bogen stående i to eksemplarer på min bogreol, og jeg ved, at mange holder meget af den. Så endnu en klassiker jeg godt kunne tænke mig at få læst.
17. Simpel Lidenskab og Hændelsen af Annie Ernaux — jeg har tidligere læst en del af Ernaux og elskede det, men de to små men store fortællinger her har jeg stadig tilgode.
18. Farskibet af Glenn Bech — en vild debut som sprogligt kræver en del af sin læser og en roman flere spår kan vinde dette års Nordisk Råds Litteraturpris, jeg har stadig ikke læst den, så i år kunne være et godt bud.
19. Blomsterdalen af Nivaq Korneliussen — som jo faktisk vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2021 og er en stærk fortælling om det mørke Grønland, den skal simpelthen også læses.
20. Shuggie Bain af Stuart Douglas — den har stået og kigget længe på mig og ved flere elsker den, så forhåbentlig det bliver tid til den også i 2022.
21. Fine fornemmelser af Julian Fellowes — det er lidt et hængeparti for mig, fordi jeg har læst hans andre udgivelser på dansk, så den skal altså snart læses.
22. Dødsfjende – hjertenskær- Jeg er levemand af Agnes Henningsen — som er femte og sjette bind i hendes erindringer. Jeg elskede de første fire, som jeg har læst, og elsker Agnes generelt meget, men er aldrig kommet i gang med denne. Det må være et mål i år.

Det var min 22 bøger jeg gerne vil læse i 2022, hvis I har lyst til at følge med i, hvor mange jeg når, så følg med på min instagram lige her: www.instagram.com/litfix