10 bøger der kommer med i kufferten på påskeferie

Påskeferien er lige om hjørnet, og hvis vi altså kan blive raske herhjemme, så kører vi mod vores helt egen (læs; svigerforældres) sommerstuga i Sverige på tirsdag. Åh, hvor vi glæder os til gåture i skoven, solskin på terrassen og påskeægjagt i haven. Og jeg glæder mig selvfølgelig også til forhåbentligt at få læst en masse gode bøger. Så hermed hvad jeg pakker i min kuffert, måske I kan blive inspireret.

Bøger jeg tager med mig i kufferten: 

Vingården for Vilde drømme af Carolina Säfstrand
Kan jo ikke tillade mig andet end at tage denne bog med til Sverige. Titlen alene. Og Säfstrand skriver altid så let og livligt og med masser af stemning.

Imperiets børn af Anne Kirstine Hermann
En bog der netop er blevet kåret til Årets dokumentariske bog 2021, og som jeg bare må have læst. Jeg er lige dele forarget og fascineret over forholdet mellem Grønland og Danmark og ikke mindst vores egen tid som kolonimagt, så den glæder jeg mig til at få læst.

Nornernes løfte, Estrid Ulvfare #2 af Charlotte M. Larsen
Endelig er M. Larsen retur med andet bind i serien om vikinge-kvinden Estrid Ulvfare. Jeg var meget begejstret for første bind som endda var en debut, så jeg glæder mig til at læse videre om Estrid.

Havemenneske af Malene Raben
Min mor er det største havemenneske, bruger ofte flere timer derude om dagen og er ikke til at drive ind om aftenen. Jeg har aldrig haft særlig grønne fingre, men efter jeg er flyttet i hus, med stor have, sniger det sig lidt ind på mig. Så nu glæder jeg mig til at dykke ned i Malene Rabens nyeste bog her, hvis egen have i øvrigt er den vildeste.

Bridgerton 8 – et afgørende øjeblik af Julia Quinn
Jeg elsker jo at hade de bøger her og har lidt blues efter at have kværnet den nye sæson på to dage, så jeg skal da lige have læst sidste bind i serien færdigt, der handler om den yngste Bridgerton, nemlig Gregory Bridgerton.

Broderskab af Linda Victoria
Så er Linda Victoria tilbage med ny roman i sin mørke serie om Martin Blackwood. Det er Fifty Shades møder Et lille liv, og jeg glæder mig til at få læst videre.

Den lange sommer af Kirsten Thorup
Jeg læste Lille Jonna sidste år og var ret begejstret. Den lange sommer er på min 22 bøger i 2022 liste, så jeg håber at kunne få læst den i min påskeferie.

Heksens alfabet af Nanna Goul
Har netop læst en god anmeldelse af denne hos Litteraturdk, og det afgjorde sådan set sagen. Siden jeg som barn så Heksene fra Warren Manor og Sabrina Skolens heks, har jeg været fascineret af hekse og magi. Glæder mig til denne.

Mødrenes hus af Liv Nimand Duvå
Denne er også blevet anmeldt meget positivt og skulle give et vildt og anderledes syn på det at føde og blive mor, så den glæder jeg mig til at få åbnet. Jeg har allerede smuglæst lidt, og det tegner godt.

Jeg læner mig mod verden af Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Har længe gerne ville læse Anne Lises essay om læsning og hendes forhold til litteraturen, og har kun læst gode anmeldelser af den, så den skal med i kufferten.