Man kan roligt putte dette stykke erindringslitteratur af Simone de Beauvoir i kufferten

Titel: En velopdragen ung piges erindringer. Forfatter: Simone de Beauvoir. Sider: 448. Forlag: Gyldendal. Udgivelsesår: 2022. Anmeldereksemplar: Gyldendal ★★★★☆

»Jeg var spærret inde i et barnekammer. Jeg fortvivlede ikke. Jeg havde tiltro til min fremtid. I kraft af viden eller talent havde kvinder skabt sig en plads i mændenes univers. Men jeg var utålmodig over, at man forsinkede mig.«

Simone de Beauvoirs selvbiografi En velopdragen ung piges erindringer er et stort stykke litteratur, der kræver sin tid og sin læser. Jeg var længe om at komme igennem den, ikke fordi den var kedelig eller tung, men fordi den er fyldig, detaljeret og tager sig god tid. Til at skildre et portræt af en ung pige, der allerede fra barns ben skiller sig ud. Det er fortællingen om en ung Simone, der gør oprør mod sin borgerlige franske familie, det er en slægtsroman, en kærlighedshistorie, om pigeliv og kvindevenskab. Vi er med i Simones inderste tanker og følelser — helt frem til studentertiden på Sorbonne, hvor hun møder Jean-Paul Sartre og for alvor udfolder sit intellekt.

Hvis man elsker Delphine de Vigans Alt må vige for natten, Elena Ferrantes Napoli-romaner og alt af Sylvia Plath, så kan man roligt putte dette stykke erindringslitteratur i kufferten.

Lyt eller læs bogen lige HER (reklamelink // BookMate)