Imponerende fortælleglæde og sans for poetisk stemning, men hvad kunne man forvente af sådan en dygtig sprogkværulant som Peter A. G.

Titel: Rødvin og memoirer. Forfatter: Peter A.G. Sider: 448. Forlag: Politikens Forlag. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Politikens Forlag ★★★★☆

»Ungdom, manddom, midalder, efterår, vinter. Gnags er en tidsrejse, vi deler og er sammen om. Det er nok efter min mening. Bare vi gør det musikalsk med respekt for traditionen, det udsøgte håndværk og gode humør. Vi kan jo se, det fungerer. Nye generationer kommer til!«

Jeg er barn af Gnags. Jeg husker stadig tydeligt, hvordan mine barndomsveninder og jeg optrådte med hænder formet som peacetegn eller kaninører som børn foran min venindes morfar og alle hans kæderygende venner, hvordan næsten alle mine barndoms fester har haft ét eller to Gnags-numre med på jukeboxen og som voksen har jeg igen hørt Gnags, også LIVE, seneste vuggende på Tinderbox 19 til Blå linealer og med August i maven.

Nu har Peter A.G. så skrevet sine memoirer, og som titlen antyder, så kan du godt skænke dig et glas god rødvin. Peter A. G. besidder en sprudlende fortælleglæde a la Kim Larsen og Troels Kløvedal. Bogen er én lang talestrøm. Som har man båndet Peter A. G. på en kasettebåndoptager og bare ladet ham tale. Der fungerer overraskende godt på skrift og fortællingen spræller derudaf som Gnags-forsangeren selv. Det er også Danmarkshistorie. En slægtskrønike om Skjern og Vestjylland. Om familie og musik og relationer. Om sjæl og sanser. Om hippie-tiden og disko-80’erne. Om at blive til noget og kæmpe for sin lidenskab.

Jeg var yderst underholdt fra første til sidste side. Imponerende fortælleglæde og sans for poetisk stemning. Men hvad kunne man forvente af sådan en dygtig sprogkværulant som Peter A. G. der har skrevet klassikere som Mr. Swing King og Den dejligste morgen. Sæt en Gnags-plade på og læn dig tilbage i læsestolen og nyd Rødvin og memoirer.

Lyt eller læs bogen lige HER (reklamelink // BookMate)