Tracy Rees skriver ovebevisende historisk fiktion, og har sit research-arbejde omkring engelske minelandsbyer i start 1900-tallet på plads

Titel: Huset på Silvermoor. Forfatter: tracy Rees. Sider: 400. Forlag: Tubulenz. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Turbulenz ★★★★☆

»Kullet lå os i blodet: Vores fædre og brødre talte om deres arbejde i én uendelighed med træthed, lidenskab og stolthed. Vores modersmål var et sprog af slagger og tipvogne, af affaldsbunker og kulstøv.«

Året er 1899 i South Yorkshire, England, og den unge Tommy søger noget større og andet end livet i den lille minelandsby han bor i, noget andet end den tunge arv under jorden, som hans familie kommer af og værner om. I nabolandsbyen bor Josie, og det er først da hun møder Tommy, at hendes tanker og drømme begynder at række ud over det simple liv, hun altid har levet. Inden de to har set sig om, er de viklet ind i den adelige familien Sedgewicks mørke mysterier, og måske viser det sig, at hverken Tommy eller Josie rigtig hører til, der hvor de tror.

Tracy Rees skriver ovebevisende historisk fiktion, og har sit research-arbejde omkring engelske minelandsbyer i start 1900-tallet på plads. Jeg elskede fortællingen om Tommy og Josie, der på mange måder minder mig om Anne Shirley og Gilbert Blythe, og flere steder fik jeg også Stormfulde højder-vibes. Du kan roligt samle Huset Silvermoor op, hvis du mangler en god roman til de kølige aftener.