Tovefeber

 

Jeg selv er kæmpe fan af Tove Ditlevsen, og kan det blive meget bedre, når en af Danmarks dygtigste skuespillerinder, Paprika Steen, skal portrættere en af vores største forfatterinder? Folketeatret øver netop nu på forestillingen Toves værelse, hvor Paprika Steen spiller Tove, Lars Brygmann hendes mand, Victor Andreasen, og Andreas Jebro spiller selveste Klaus Rifbjerg. Jeg har netop købt billetter til forestillingen sammen med en veninde, og jeg glæder mig umådelig meget.

Folketeatret skriver følgende om forestillingen:

Tove Ditlevsens sidste kærlighed

Hendes oprigtighed nærmer sig det brutale. Hun klæder sig selv og sine nærmeste af i hensynsløst ærlige portrætter af et kvinde– og forfatterliv, der til forveksling ligner hendes eget; Tove Ditlevsen, forfatter, brevkasseredaktør, mor, stedmor og hustru. Da vi møder hende i dette nye drama af Jakob Weis, er hun gift med sin fjerde mand, Ekstrabladets chefredaktør Victor Andreasen. Tove har netop udgivet novellesamlingen ”Den onde lykke”, og hendes ægteskab bevæger sig i det opslidende felt mellem sammenbrud og lykke.

Hun, spillet af Paprika Steen, og han, spillet af Lars Brygmann, føler sig bundet til hinanden via skæbnen, og deres forhold er en konstant spændetrøje af gensidigt begær og nedslidende afhængighed. Hun søger lindring i en kemisk rus. Han søger lindring hos sine unge elskerinder. Deres omgangskreds – her Andreas Jebro som Klaus Rifbjerg og Sarah Boberg som husholderske – påtvinges rollen som vidner og medspillere i Toves selviscenesatte liv.

Læs mere og book billetter her: http://www.folketeatret.dk/shows/toves-vaerelse/

#tovefeber

Jeg kan desuden anbefale følgende Tove Ditlevsen bøger:

Barndommens gade, 1943 (roman)

Kvindesind, 1955 (lyrik)

Man gjorde et barn fortræd, 1941 (roman)

Ansigterne, 1968 (roman)

Wilhelms værelse, 1975 (roman)