The Summer Lovin' Book Tag

Maria fra bookmeupscotty.dk har tagget mig i The Summer Lovin’ Book Tag, men jeg opdagede det først her forleden dag, da jeg snusede rundt inde på hendes blog. Nu er jeg hjemme i Odense igen og tilbage fra ferie, og så synes jeg, at det var på tide at besvare det, der også kommer til at være mit første booktag. Måske vil Josephine fra boegerpaastribe.com, Simone fra boghjoernet.dk og AmandaEmma fra frklitteratur.dk være med? 🙂

SUMMER LOVIN’ BOOK TAG

Starten på sommeren: Vælg en bog med en fængende første linje
Værelset eksisterer ikke mere” fra Tove Ditlevsens Vilhelms værelse (1975). Tove Ditlevsen kan bare noget med første sætninger. Jeg kan vist ikke helt ende min fascination af den kvinde.

For varmt til at gå ud: Vælg en bog til en dag indenfor
Helt klart Elvira Fragolas debutbog Et eventyrligt efterår i Mumleby, der udkommer lige om lidt. I bedste Astrid Lindgren stil bliver der fortalt og illustreret, og vi kommer helt tæt på alle menneskerne og dyrene i den fiktive by Mumleby. Der er så søde fortællinger i, og man får sådan lyst til at sætte sig på sofaen med en kop te imens man forsvinder ind i Elviras eventyrlige verden. En slags nutidens Troldepus men samtidig en bog fyldt med opskrifter og DIY til hele børnefamilien.

Sommer road-trip: Vælg en bog du ville tage med dig
Alle Diana Gabaldons Outlander bøger er perfekt til en rejse/road trip. Uanset hvor man skal hen, og hvordan vejret ellers er, der hvor man ender. Hun kan noget med at  beskrive rejser, tidsperioder og personer, som ingen anden forfatter kan.

Iste godhed: Vælg en bog med et koldt scenarie
Det må helt klart være Johanne Hildebrandts Freja, som er første bind i Sagaen om Valhal. Den er så brændende varm og iskold på samme tid. Vil anbefale den til alle der elsker Vikings og nordisk mytologi og generelt bare en god fortælling.

Grum solskoldning: En bog du virkelig ikke har kunnet lide i år
Jeg skulle anmelde Clemens Meyers Buret inde, og den fangede mig slet ikke. Den var på over 600 sider, og det krævede virkelig meget af mig at få den læst færdig og anmeldt.

Sydende varm sommerlæsning: Anbefal en af de bedste bøger du har læst i år
Det er jo svært. Men umiddelbart står valget mellem Jojo Moyes’ Mig før dig eller Julian Fellowes’ Belgravia, fordi de begge var page-turnere, som jeg læste næsten uden at lægge dem fra mig.