Læs hele livet: et nyt tiltag hos Plusbog

Dette indlæg er skabt i samarbejde med Plusbog.dk

Her Plusbog.dk elsker de også at læse, og derfor har de skabt det helt nye budskab LÆS HELE LIVET. Budskabet går ud på at give en bog videre, som har betydet noget særligt for dig, og som du mener kan læses hele livet.

I samarbejde med Plusbog har jeg derfor valgt min personlige favoritbog, som jeg synes, at man kan læse hele livet, og DU kan vinde den smukke gaveudgave af min LÆS FOR LIVET-bog lige her. Luksus-udgaven har guld på omslaget, flot forsatspapir og læsebånd. Formatet: 19,5 x 25,5 cm. Købspris: 249.95 kr.

LÆS HELE LIVET med Astrid Lindgren og Ronja Røverdatter

Jeg har valgt Astrid Lindgrens udødelige klassiker Ronja Røverdatter fra 1981. Fordi jeg er vokset op med Ronja og resten af Astrid Lindgrens fantastiske fortællinger, og fordi Ronja Røverdatter fortæller noget om vores liv. Om at elske, være modig, stole på sig selv, kæmpe for en ven, se det bedste i alle mennesker, stå sammen for en fælles sag, bryde med arv og miljø, og vælge sin egen vej i livet. Ronja Røverdatter er en bevægende og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter. Bogen har det hele: kampen mellem det gode og det onde, venskab, den første uskyldige forelskelse, familiesammenhold, krig, kærlighed, eventyr og skovens mystik. Jeg elsker Ronja Røverdatter. Gør du også?

For at vinde bogen skal du fortælle mig, hvilken bog, du ville give videre i LÆS HELE LIVET. Kommenter her i kommentarfeltet, så trækker jeg en vinder torsdag den 26 oktober kl. 18.00.

*VINDEREN ER FUNDET. STORT TILLYKKE TIL ANNE, HVIS LÆS HELE LIVET BOG ER GUMMI TARZAN.

“Bøger giver os en mulighed for at slukke for impulsræset og fordybe os i verdens mangfoldighed. Vi kan leve og forstå det hele liv gennem en roman eller en krimi. Skønlitteraturen giver vores hjerner adgang til et kæmpe erfaringsunivers, uden at vi selv behøver at risikere vores egne hjerter, relationer eller økonomi. Du kan få indblik i den spanske sjæl i løbet af en time i en læsestol, uden at skulle tage børnene fri fra skole, mens pastaretten simrer på komfuret, og jeres nye robotstøvsuger klarer det huslige.”
– Direktør for Plusbog Mia om LÆS HELE LIVET

Du kan læse mere om LÆS HELE LIVET og Plusbog.dks direktør Mias historie HER.

Følg og like liftix

28 Replies to “Læs hele livet: et nyt tiltag hos Plusbog”

 1. Jeg ELSKER ‘Mio min Mio. Virkelig.

 2. Sophie Amalie Eslund siger: Svar

  Det må nok blive Harry Potter. 🙂

 3. Jeg vil anbefale Laura Ingalls Wilders selvbiografiske serie om Laura og hendes familie: Det lille hus på prærien. Bøgerne er fyldt med ægte kærlighed til familien og en glæde over livet og den verden man nu engang er omgivet af – på godt og ondt.

 4. Chenette Back Pedersen siger: Svar

  For mig er Brødrene Løvehjerte noget helt særligt.

 5. Liv Sandré Barkholt siger: Svar

  Michael Endes ‘Momo’, uden tvivl!!. Den har det smukkeste budskab, som man som voksen tit trænger til at blive mindet om, og samtidig en rigtig spændende børnebog!!

 6. Sabrina Larsen siger: Svar

  Brødrene løvehjerte – en af de mest bevægende bøger. Teksten taler for sig selv.

 7. Astrid Lindgren kan man lige præcis læse hele livet – om turen så går til Bulderby, Junibakken, Villavillekulla eller Lønneberg – så går det stadig lige i hjertet. Hendes forfatterskab kan jeg altid læse, og det glæder mig, at jeg nu kan dele det med mine børn.

 8. Malene Erika Eltved Kristensen siger: Svar

  Skammer-serien Lene Kaaberbøl! De havde umådelig stor betydning for mig. Jeg havde fået forkerte læringsteknikker så jeg lærte først, at læse i 3. Klasse og det var en daglig kamp for mig min mor (har hun fortalt) når man skulle læse de opblikatoriske antal sider hver dag! Lige indtil jeg læse Skammerens Datter! Så fandt jeg min hylde og har bare læst på livet lyst og slugt den ene bog efter den anden! Så vil helt klar anbefale denne serie, men bestemt også alle hendes andre bøger! Historien om Katriona trivalia er nok min favorit!

 9. Det et Harry Potter-serien all the way! 🙂

 10. Ole Lund Kirkegaards forfatterskab, særligt Otto er et næsehorn, har klart en særlig plads hos mig. Jeg glæder mig helt vildt til min datter er gammel nok til at få dem læst højt.

 11. Som så mange også har skrevet, så kan Astrid Lindgrens bøger læses hele livet, ligesom bøgerne om Harry Potter også kan. Så for at skrive en anden bog, så vil jeg gerne fremhæve Peter Pan. De mange versioner passer fint med vores alder, hvor vi nok som børn har set Disneys søde udgave, og som ældre har læst den originale og mere dystre version. En bog gennem hele livet. 🙂
  Og sikke en fantastisk bog, man kan vinde! Ronja Røverdatter er netop en af de (få) bøger, jeg mangler i min Astrid Lindgrens samling 😀

 12. Anne fra Grønnebakken har altid haft en særlig plads hos mig, det var de første “rigtige” bøger jeg læste og forsvandt helt væk i 🙂

 13. A Monster Calls af Patrick Ness får helt klart min stemme, fordi den er så hjerteskærende sand.

 14. Aviaaja Jensen siger: Svar

  Harry Potter. Det er i hvert fald den serie jeg startede med at læse som barn, og som jeg stadig i dag, nyder at læse.

 15. Gummitarzan af Ole Lund Kirkegaard.
  Dens budskab er så vigtigt.

  1. Kære Anne
   Du har vundet bogen ved tilfældig lodtrækning live på min Instagram story! Stort tillykke 🙂 vil du sende mig en mail på julierasmine@gmail.com med dit navn og adresse, så sender jeg bogen af sted til dig <3

 16. Jenny Nielsen siger: Svar

  Den uendelige historie kan man ikke komme udenom

 17. Vera Mou Kleffel siger: Svar

  Åhhh den var svær, der er så mange skønne bøger, der har beriget mit liv. Men Astrid Lindgren kan noget særligt, så jeg selv som voksen er tryllebundet af hendes fortællinger . Jeg har altid været fascineret, men også skræmt af den smukke fortælling om Brødrene Løbehjerte

 18. Jeg er også på Harry Potter. En bogserie min lille søn bliver præsenteret for om nogle år ☺️

 19. Lisbeth Maja Sørensen siger: Svar

  Helt sikkert Harry Potter bøgerne, de er helt fantastiske!

 20. Bogbilleder (Sara) siger: Svar

  Laura Ingalls Wilders Lille Hus serie. Læste den som barn på dansk og som voksen på engelsk. Og jeg var ligeså fascineret anden gang, selv om det var nogle helt andre ting, jeg lod mig rive med af.

 21. Helt klart J.R.R. Tolkiens Hobbitten. Som barn åbnede den døren til fantasyens mange verdener, og hver genlæsning hensætter mig igen til Tolkiens vidunderlige univers hvor selv den mindste person kan gå op imod farlige drager – og vinde.

 22. Benedikte Flüger Boesen siger: Svar

  En?! Det er jo urimelige betingelser … jeg har et svagt minde fra et tidligere liv, hvor jeg arrangerede mine elefanter så de kunne slæbe mit bibliotek gennem ørkenen i alfabetisk orden … men skal jeg virkeligt vælge så må det være Hobitten. den hat jeg læst regelmæssigt gennem 20 år og er endnu ikke blevet trær at hr. Sækkers selvbebrejdelser <3

 23. Det står lige mellem ‘Alice i Eventyrland’ og Harry Potter bøgerne! Begge dele er bøger, som jeg kan læse igen og igen, gennem hele livet 🙂

 24. Jeg kan se, at mange nævner Harry Potter, og det er altså også mit valg! Og helt ærligt, så må der jo være noget om det, når en god håndfuld vælger den bogserie 😉 Jeg er vokset op med Harry og resten af slænget, og selv efter at have læst serie tre gange, er jeg på ingen måde træt af dem. Tværtimod; det må snart være tid til et gensyn med dem igen! Man kan aldrig blive for gammel til Harry Potter <3

 25. Maria Vesterby siger: Svar

  Pippi Langstrømpe var blandt de første rigtige bøger jeg selv læste og har derfor en hel særlig plads hos mig.
  Og ellers må jeg tilslutte mig mange af de andre og sige Harry Potter. Hvilket fantastike univers og eventyrlige fortælling.

 26. Birgit Bjerregaard siger: Svar

  Jeg ville vælge H.C.Andersens eventyr. De ændrer sig hele tiden. Som barn hører man kun eventyret, den voksne læser noget andet ind i eventyret. Barnet kan kigge i fine billedbøger med de enkelte eventyr , den voksne kan fordybe sig i flotte bøger med de samlede eventyr.

 27. Alice i Eventyrland. Jeg får altid noget nyt ud af den, når jeg genlæser den og jeg har den også i flere forskellige udgaver, da forskellige gendigtninger, oversættelser og illustrationer giver forskellige læseoplevelser 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.